Hoe De Tweede Kern In Te Schakelen

Inhoudsopgave:

Hoe De Tweede Kern In Te Schakelen
Hoe De Tweede Kern In Te Schakelen

Video: Hoe De Tweede Kern In Te Schakelen

Video: Hoe De Tweede Kern In Te Schakelen
Video: How to pass your Dutch driving test (English) 2024, April
Anonim

In pc's of laptops met dual-coreprocessors met Windows XP worden standaard twee cores gebruikt, maar voor sommige programma's moet een ervan worden uitgeschakeld voor een correcte werking.

Hoe de tweede kern in te schakelen
Hoe de tweede kern in te schakelen

instructies:

Stap 1

Zorg ervoor dat de tweede kern van uw processor is uitgeschakeld. Om dit te doen, opent u Taakbeheer door tegelijkertijd op de knoppen Ctrl + Alt + Delete of Shift + Ctrl + Esc te drukken.

Stap 2

Selecteer het tabblad "Prestaties" in het venster dat verschijnt. Kijk eens in hoeveel vensters het gedeelte "CPU load" (processor load) is verdeeld. Als u twee processorlaadvensters voor u heeft, werken beide kernen op het juiste niveau. Als er maar één venster is, is er maar één processorkern ingeschakeld. In het tweede geval moet u deze stappen volgen om de tweede kern in te schakelen.

Stap 3

Download de Windows XP Optimizer en installeer deze op uw computer. Hiermee kunt u de processor correct configureren. Nadat u het programma hebt geïnstalleerd, gaat u naar het item "hardwarebeheer" op uw computer en schakelt u het werk van de tweede processorkern in.

Stap 4

Start de computer of laptop opnieuw op en het is noodzakelijk om opnieuw op te starten, zelfs als het optimalisatieprogramma dit niet vereist. Vergeet na het wijzigen van de parameters niet om de wijzigingen op te slaan door op de juiste knop te klikken - "OK".

Stap 5

Controleer de werking van de processor en dienovereenkomstig de kernen. Om dit te doen, zet u uw computer aan. Voer elk programma of spel uit met de systeemvereisten voor een dual-coreprocessor.

Stap 6

Start de taakbeheerder (Ctrl + Alt + Delete of Shift + Ctrl + Esc), ga naar het tabblad "Prestaties". Kijk naar de belasting van beide elementen van de processor. Als u twee vensters heeft, betekent dit dat alle acties correct zijn uitgevoerd en dat de tweede kern van het systeem is ingeschakeld. Houd er tegelijkertijd rekening mee dat de belasting op elk van de kernen anders kan zijn, omdat deze niet altijd gelijkmatig wordt verdeeld.

Stap 7

Je kunt de tweede processorkern op een iets andere manier aanzetten. Installeer het rollback-stuurprogramma voor het moederbord. Installeer de software opnieuw, hiervoor kunt u het beste geüpdatete versies van de programma's gebruiken. Start uw computer opnieuw op, controleer de werking van beide kernels in Apparaatbeheer met behulp van de bovenstaande methode.

Aanbevolen: