Hoe De Tweede Kern Uit Te Schakelen

Inhoudsopgave:

Hoe De Tweede Kern Uit Te Schakelen
Hoe De Tweede Kern Uit Te Schakelen

Video: Hoe De Tweede Kern Uit Te Schakelen

Video: Hoe De Tweede Kern Uit Te Schakelen
Video: Ontbinden in factoren - Hoe werkt de product-som-methode? (havo/vwo 2) - WiskundeAcademie 2024, Maart
Anonim

Computers van de nieuwste generatie bevatten meestal 2 of meer processorkernen. In de meeste gevallen is dit goed nieuws voor gebruikers, behalve voor degenen voor wie een single-coreprocessor een vereiste is voor het uitvoeren van bepaalde processen en applicaties.

Hoe de tweede kern uit te schakelen
Hoe de tweede kern uit te schakelen

instructies:

Stap 1

Start uw computer in de compatibiliteitsmodus voor oudere versies van Windows. Om dit te doen, klikt u met de rechtermuisknop op de snelkoppeling van de toepassing, het werk waarmee problemen worden veroorzaakt door het beperken van het aantal processorkernen.

Stap 2

Selecteer het tabblad Compatibiliteit. Vink het vakje aan op de juiste plaats volgens het besturingssysteem, welke releasedatum ongeveer overeenkomt met de releasedatum van het programma waarin je gaat werken. Wijzigingen toepassen.

Stap 3

Als de vorige punten niet hebben geholpen, gebruik dan een alternatieve methode. Wanneer de computer opstart, gaat u naar het BIOS door op de Del-toets te drukken. Er verschijnt een programma met een blauw venster op je scherm, dit zijn de hardware-instellingen van je computer. Zoek daarin de configuratie van de processor, op verschillende computers kunnen ze zich op verschillende plaatsen in het BIOS bevinden.

Stap 4

Zoek de HyperThreading-functie. Wijzig de waarde van de parameter in Uit, verlaat het BIOS en sla alle aangebrachte wijzigingen op. Start vervolgens het systeem en open het menu "Deze computer". Klik met de rechtermuisknop op een vrij gebied en selecteer Eigenschappen. Kijk of de tweede kern van de computer wordt weergegeven na de aangebrachte wijzigingen. Zo niet, dan heb je alles goed gedaan.

Stap 5

Voer het programma uit waarvoor alle bovenstaande wijzigingen nodig waren. Als het nog steeds niet start, probeer dan een emulator voor het besturingssysteem te downloaden die overeenkomt met de releasedatum van het programma. Er zijn veel van dergelijke programma's, ze zijn gratis beschikbaar op internet.

Stap 6

Installeer en voer de emulator van het besturingssysteem uit, stel vooraf de benodigde bedrijfsparameters in. Probeer een applicatie te starten die niet werkte in de oorspronkelijke omstandigheden - als er geen wijzigingen zijn, werkt de kopie van het programma waarschijnlijk niet, of heeft de lancering niets te maken met het aantal processorcores.

Aanbevolen: