Hoe De Tweede Kern Te Activeren

Inhoudsopgave:

Hoe De Tweede Kern Te Activeren
Hoe De Tweede Kern Te Activeren

Video: Hoe De Tweede Kern Te Activeren

Video: Hoe De Tweede Kern Te Activeren
Video: Ontbinden in factoren - Hoe werkt de product-som-methode? (havo/vwo 2) - WiskundeAcademie 2024, April
Anonim

Ondanks de wijdverbreide acceptatie van multi-coreprocessors, gebruiken sommige toepassingen nog steeds slechts één fysieke kern. Om deze fout op te lossen, moet u het werk van de rest van de CPU onafhankelijk activeren.

Hoe de tweede kern te activeren
Hoe de tweede kern te activeren

instructies:

Stap 1

Begin met het onderzoeken van de instellingen van uw besturingssysteem. Bepaalde storingen kunnen ertoe leiden dat het besturingssysteem slechts één kern van de centrale processor gebruikt om te blijven functioneren. Druk op de Win-toets en typ msconfig in de zoekbalk.

Stap 2

Druk op de Enter-toets. Wacht tot het venster met de titel "Systeemconfiguratie" begint. Open het submenu "Download" door met de linkermuisknop op het gelijknamige tabblad te klikken. Klik nu op de knop Meer opties.

Stap 3

Vink het vakje aan naast het item "Aantal processors". Hiermee kunt u het aanvankelijke aantal actieve kernen handmatig instellen. Selecteer het gewenste nummer in het vervolgkeuzemenu. Het moet gelijk zijn aan het aantal fysieke CPU-kernen.

Stap 4

Klik op de knoppen Ok en Toepassen. Na het sluiten van het werkvenster verschijnt een nieuw systeembericht. Klik op de knop Nu opnieuw opstarten.

Stap 5

Zorg er nu voor dat kritieke programma's het maximaal beschikbare aantal CPU-kernen gebruiken. Druk op de sneltoets Ctrl, alt="Image" en Delete. Selecteer in het menu dat verschijnt "Start Taakbeheer".

Stap 6

Open het menu "Processen" door het tabblad met dezelfde naam te selecteren. Zoek het programma waarin u geïnteresseerd bent. Klik met de rechtermuisknop op de naam ervan. Selecteer in het geopende venster het menu "Correspondentie instellen".

Stap 7

Vink de selectievakjes aan voor de kernen van de centrale processor die de informatie uit dit programma moeten verwerken. U kunt het item "Alle kernen" activeren of zelf bepaalde elementen van de CPU selecteren. Klik op de OK-knop na het wijzigen van de parameters.

Stap 8

Volg dezelfde procedure voor andere programma's. Het systeem onthoudt uw keuze automatisch. Dit betekent dat in de toekomst de werking van deze programma's zal worden verzorgd door de geselecteerde fysieke cores.

Aanbevolen: