Een Wachtwoord Instellen Voor Een Map

Inhoudsopgave:

Een Wachtwoord Instellen Voor Een Map
Een Wachtwoord Instellen Voor Een Map

Video: Een Wachtwoord Instellen Voor Een Map

Video: Een Wachtwoord Instellen Voor Een Map
Video: Hoe zet je gemakkelijk een wachtwoord op een mapje? 2024, April
Anonim

Wanneer meerdere mensen op een computer werken, wilt u altijd dat uw persoonlijke bestanden ontoegankelijk zijn voor andere gebruikers. Natuurlijk kunt u de bestanden die u wilt beschermen tegen andere gebruikers niet op de harde schijf opslaan. Maar dit is niet erg handig. Vooral in gevallen waar er veel informatie is en deze voortdurend wordt bijgewerkt. Veel eenvoudiger is om de toegang tot uw informatie te versleutelen. Dan kunnen alleen die gebruikers die het wachtwoord kennen uw bestanden openen.

Een wachtwoord instellen voor een map
Een wachtwoord instellen voor een map

Noodzakelijk

  • - Computeren;
  • - PGP-programma.

instructies:

Stap 1

Om een wachtwoord te kunnen instellen voor de mappen met uw persoonlijke bestanden, heeft u het PGP-programma nodig, dat een van de meest begrijpelijke en eenvoudige in zijn soort is. Het "weegt" iets meer dan één megabyte. Zoek het programma op internet en download het. Installeer PGP op uw computer.

Stap 2

Voer het programma uit. Selecteer in het hoofdmenu de optie Mappen vergrendelen. Het venster Bladeren naar map verschijnt. Selecteer de map waarin u een wachtwoord wilt instellen en klik op OK. Het bladervenster wordt gesloten, waarna een ander verschijnt, waarin twee regels verschijnen. Hier moet u het wachtwoord instellen. Voer uw wachtwoord in op de bovenste regel en herhaal het op de onderste regel. Het is wenselijk dat het wachtwoord minimaal zeven tekens lang is. Het wordt ook aanbevolen om een wachtwoord in te stellen, dat uit zowel letters als cijfers bestaat. Als u wilt, kunt u een wachtwoordherinnering invoeren op de Hint-regel voor het geval u het vergeet.

Stap 3

Klik daarna in de rechterbenedenhoek van het venster op de opdracht Map vergrendelen. Het proces van het instellen van het wachtwoord voor de geselecteerde map zal beginnen. De duur ervan hangt af van de lengte van het wachtwoord (maximaal vijf tot zeven seconden). Wanneer het wachtwoord is ingesteld, ziet u in het programmavenster de naam van de map die u met een wachtwoord hebt beveiligd. Er wordt een rood pictogram weergegeven. Als iemand nu probeert de map te openen die u hebt gecodeerd, verschijnt er een venster waarin u wordt gevraagd uw wachtwoord in te voeren.

Stap 4

Als u het wachtwoord uit een map moet verwijderen, zodat u het niet telkens hoeft in te voeren wanneer u deze opent, doet u het volgende. Voer het programma uit. In het venster in het hoofdmenu staat een lijst met mappen waarvoor u wachtwoorden heeft ingesteld. Klik met de linkermuisknop op de map waaruit u het wachtwoord wilt verwijderen. Selecteer vervolgens de functie Mappen vergrendelen in het programmamenu. Voer in het venster dat verschijnt het huidige wachtwoord voor de geselecteerde map in. Klik vervolgens in de linkerbenedenhoek van het huidige programmavenster op de regel Anlock-mappen. Het proces van het verwijderen van het wachtwoord uit de geselecteerde map zal beginnen.

Aanbevolen: