Een Wachtwoord Instellen Voor Een Word-document Word

Inhoudsopgave:

Een Wachtwoord Instellen Voor Een Word-document Word
Een Wachtwoord Instellen Voor Een Word-document Word

Video: Een Wachtwoord Instellen Voor Een Word-document Word

Video: Een Wachtwoord Instellen Voor Een Word-document Word
Video: Word document beveiligen met een wachtwoord 2024, April
Anonim

In het tijdperk van de informatietechnologie is het gebruikelijk om alle informatie van enige waarde te beschermen. En tekstbestanden zijn geen uitzondering. Om informatie in Word-documenten te beschermen tegen derden, kunt u het beste toegangswachtwoorden gebruiken.

Wachtwoord voor word-document
Wachtwoord voor word-document

Methode 1

Om een wachtwoord in te stellen, moet u het tabblad "Bestand" openen in het Word-document waarop het wachtwoord is ingesteld. Standaard wordt de kolom "Informatie" geopend, in het rechterveld moet u op de knop "Documentbeveiliging" klikken. Rechts van de knop wordt de huidige vertrouwelijkheidsstatus van het document aangegeven, waardoor het document standaard door elke gebruiker in de vrije modus kan worden geopend, bewerkt en gekopieerd.

Selecteer in het contextmenu dat wordt geopend "Versleutelen met wachtwoord". Wanneer de geselecteerde categorie is geactiveerd, wordt een dialoogvenster geopend waarin u een wachtwoord moet typen. Tegelijkertijd informeert de tekstuele ondersteuning van het systeem de gebruiker over de gevoeligheid van het wachtwoord voor de zaak, en ook dat als het wachtwoord verloren gaat, het onmogelijk zal zijn om het te herstellen. Nadat u op "OK" heeft geklikt, zal het systeem u vragen om het wachtwoord te bevestigen.

Nadat het dialoogvenster is gesloten, verandert de vertrouwelijkheidsstatus van het document tegenover de knop Documentbeveiliging dienovereenkomstig. Dus wanneer u het document opnieuw opent, zal het programma om een toegangswachtwoord vragen. Tegelijkertijd wordt het wachtwoord alleen gevraagd bij het openen - anders gaat het werk met het bestand zoals gewoonlijk en hoeft het niet te worden bevestigd bij het wijzigen van het document.

Methode 2

Het wachtwoord kan worden ingesteld tijdens het opslaan van het bestand. Om dit te doen, klikt u in het tabblad "Bestand" op het gedeelte "Opslaan als". Selecteer vervolgens met behulp van "Bladeren" de map die u wilt opslaan en klik vervolgens op het veld "Service" dat zich links van de knop "Opslaan" bevindt. Selecteer "Algemene parameters" in het vervolgkeuzemenu.

In het veld "Encryptie-instellingen voor dit document" zal het programma u vragen om een wachtwoord in te voeren. Wanneer u op "OK" klikt, moet u het wachtwoord opnieuw invoeren, waarna het wordt ingesteld.

Wachtwoord verwijderen

Om het wachtwoord uit een Word-document te verwijderen, moet u het openen. Klik in het tabblad "Bestand" - "Informatie" op de knop "Documentbeveiliging". Klik in het pop-upcontextmenu op "Versleutelen met wachtwoord" en wis de waarde in het veld van het dialoogvenster dat verschijnt. Vervolgens moet u terugkeren naar het document en het opslaan. Bij het heropenen zal het programma niet om een toegangswachtwoord vragen.

Aanbevolen: