Een Wachtwoord Instellen Voor Een Map Op Windows 7

Inhoudsopgave:

Een Wachtwoord Instellen Voor Een Map Op Windows 7
Een Wachtwoord Instellen Voor Een Map Op Windows 7

Video: Een Wachtwoord Instellen Voor Een Map Op Windows 7

Video: Een Wachtwoord Instellen Voor Een Map Op Windows 7
Video: Hoe zet je gemakkelijk een wachtwoord op een mapje? 2024, April
Anonim

De bescherming van persoonlijke gegevens is altijd een hot issue geweest onder pc-gebruikers. Soms wordt een computer niet alleen door u, maar ook door uw familieleden gebruikt, het wordt noodzakelijk om een wachtwoord in te stellen voor een specifieke OS-map.

Een wachtwoord instellen voor een map op Windows 7
Een wachtwoord instellen voor een map op Windows 7

Meerdere accounts

De eenvoudigste manier om uw gegevens op Windows 7 te beschermen, is door meerdere accounts aan te maken. Dit kan via de sectie "Configuratiescherm" - "Accounts". Met behulp van eenvoudige instellingen kunt u de toegangsrechten van een andere gebruiker zodanig beperken dat hij uw bestanden niet kan zien.

Probeer een hoofdlettergevoelig wachtwoord te maken, voeg letters en cijfers toe - deze acties zullen het werk van indringers bemoeilijken.

Archiver

U kunt een map in Windows 7 ook vergrendelen met behulp van de 7zip-archiver. Deze archiver werkt vrij nauw samen met het systeem en creëert archieven die mogelijk toegangsbeperkingen hebben. Om een wachtwoord in te stellen, opent u het programma, selecteert u een map en klikt u op de knop "Toevoegen aan archief". In de instellingen vind je het menu "Encryptie", na erop geklikt te hebben kun je het wachtwoord instellen dat bij jou past. Na de uitgevoerde bewerkingen moet u een wachtwoord invoeren om de gecomprimeerde map te gebruiken.

Onthoud dat alle beveiligingsmethoden kunnen worden gehackt, aangezien er niets moeilijks is om het wachtwoord te omzeilen, de enige vraag is hoeveel tijd de cracker zal besteden.

Wachtwoord beveiligen USB

Een handig programma voor het instellen van een wachtwoord in Windows is Password Protect USB. Ondanks dat het programma gericht is op het werken met USB-drives, werkt het goed met mappen. Voer het programma uit als beheerder en klik op de knop "Mappen vergrendelen", het hoofdmapvenster wordt geopend waarin u uw map zou moeten vinden. Voer vervolgens het wachtwoord in en u krijgt een vergrendelde map. Het enige nadeel van het programma is dat wanneer u een wachtwoord invoert, het een andere map van hetzelfde maakt, maar zonder wachtwoord. Aan de andere kant is deze bescherming behoorlijk betrouwbaar, sommige programma's verbergen gewoon mappen.

AVG

Een van de manieren om bestanden of mappen op een computer te blokkeren, is de ontwikkeling van antivirussoftwarebedrijven. Alles is vrij eenvoudig, download gewoon hun hulpprogramma's om uw computer sneller te maken, een daarvan wordt geleverd door AVG, en in de instellingen kunt u bestandsblokkering vinden. Opgemerkt moet worden dat een dergelijke bescherming meerdere keren krachtiger is dan de hierboven genoemde tegenhangers. Hiermee kunt u de beveiliging zo configureren dat als het wachtwoord onjuist wordt ingevoerd, de map permanent van de computer wordt verwijderd. Na een dergelijke operatie is het bijna onmogelijk om het bestand te herstellen. De enige optie is om programma's te gebruiken om kapotte en verwijderde bestanden te herstellen, maar niemand kan 100% herstel garanderen.

Aanbevolen: