Computerspelletjes Voor De Kleintjes

Inhoudsopgave:

Computerspelletjes Voor De Kleintjes
Computerspelletjes Voor De Kleintjes

Video: Computerspelletjes Voor De Kleintjes

Video: Computerspelletjes Voor De Kleintjes
Video: Kinderen doen de DORITOS ROULETTE CHALLENGE 2024, Mei
Anonim

De computer is stevig in het leven van een modern persoon terechtgekomen. Voor de kinderen werken volwassenen achter hem, lezen het nieuws, communiceren op sociale netwerken en hebben plezier. Kinderen worden aangetrokken door het voorbeeld van volwassenen, het geluid en de beweging die ze in de monitor zien. Je kunt ze al op zeer jonge leeftijd kennis laten maken met een computer, het belangrijkste is om de juiste computerspellen voor de kleintjes te kiezen.

Computerspelletjes voor de kleintjes
Computerspelletjes voor de kleintjes

Educatieve computerspellen voor peuters

Dit zijn spellen voor de ontwikkeling van geheugen en aandacht, kinderen vertrouwd maken met cijfers, letters, vormen, kleuren. Dit omvat verschillende wiskundige spellen ("Cijfers", "10 apen", "Leren tellen", "Fracties", "Rood, geel, blauw"), helpers bij het leren van de Russische taal ("Leren geluiden", "Leren letters", " Sneeuwvlokken "," Druppels "," Leren lezen "), vreemde talen (" Katten en dozen "," Leren van het alfabet ").

Avontuurspellen en transformatiespellen voor de kleintjes

In het spel "Mijn huis" kan het kind het huis inrichten zoals hij dat wil, zijn verbeeldingskracht en smaak ontwikkelend. Het spel "Save the Princess" helpt je logisch te denken, manieren te vinden om een probleem op te lossen en labyrinten te overwinnen. In Wonder House kun je op verschillende objecten klikken en ze zien werken. Oefeningen "De pop aankleden", "Modeontwerper", "Samengestelde afbeelding" zullen het kind helpen om mooie kleding en accessoires te kiezen.

Kleuren en tekenen op de computer voor kinderen

Dergelijke oefeningen helpen bij het bestuderen van kleuren, het ontwikkelen van verbeeldingskracht en verbeeldingskracht en leren werken met een muis en toetsenbord.

Computerspellen voor kinderen

Ze ontwikkelen logisch denken en geheugen. Games "Monteer een patroon", "Baby Buttons", waar je afbeeldingen uit verschillende details moet samenstellen, stellen je in staat om doorzettingsvermogen en ruimtelijke verbeeldingskracht te trainen. Alleen degenen die kunnen tellen, of degenen die echt willen leren tellen, kunnen de oefeningen "Kerstman en de kerstboom", "Schateiland" aan. Je kunt een bekend nummer spelen door de toetsen in een bepaalde volgorde in te drukken in het spel "Young Musician", in "Make a Word" kan het kind leren letters in woorden in de juiste volgorde te zetten. kruiswoordraadsels voor kinderen zullen een uitstekende logische training zijn voor peuters die nog steeds niet kunnen lezen, omdat ze moeten worden opgelost door kleuren te kiezen.

Leuke computerspelletjes voor peuters

Soms moet het kind gewoon geamuseerd worden, in dit geval kun je de spellen "Sneeuwman", "Kitten", "Gehoorzame machine", "Stemmen van dieren" spelen. Dit laatste zal ook de horizon van de baby verbreden bij het luisteren naar de geluiden van de natuur.

Computerspelletjes-shifters voor de kleintjes

Ze leren het kind de muis te gebruiken. Een kind kan oefenen met bouwen in het spel "Een huis bouwen", grote en kleine dieren zoeken in de oefening "Mama zoeken", een bouwset spelen ("Robots"), huishoudelijk werk beheersen ("Assistent").

Een kind van anderhalf tot twee jaar oud zal geïnteresseerd zijn in dergelijke spellen die het visuele geheugen en het concentratievermogen ontwikkelen, zoals "Find a Pair", "Sound Lotto". Verschillende puzzels werken met de fantasie van het kind. Schietspellen ("Flowers for Mom", "Catch 10 Balls") helpen om snelheid en reactievermogen te ontwikkelen.

Veel ouders praten over de gevaren van computerspelletjes voor baby's, maar ze hebben kalm betrekking op het kijken naar tekenfilms op tv, soms niet alleen nutteloos, maar ook gevaarlijk voor het bewustzijn van kinderen. Bij het kiezen van computerspellen voor een kind, is het noodzakelijk om ze te selecteren, rekening houdend met de voordelen die ze hem kunnen bieden, dan zal zo'n tijdverdrijf voor de baby de basis worden voor zijn intellectuele groei en ontwikkeling.

Aanbevolen: