Over De Twijfelachtige Voordelen En Grote Gevaren Van Computerspelletjes

Over De Twijfelachtige Voordelen En Grote Gevaren Van Computerspelletjes
Over De Twijfelachtige Voordelen En Grote Gevaren Van Computerspelletjes

Video: Over De Twijfelachtige Voordelen En Grote Gevaren Van Computerspelletjes

Video: Over De Twijfelachtige Voordelen En Grote Gevaren Van Computerspelletjes
Video: WAAROM KAN DEZE CLOWN NIET LACHEN ?! 2024, April
Anonim

In de samenleving verstomt de discussie over de voordelen en gevaren van computergames niet. Natuurlijk kun je niet tot het uiterste gaan en verzekeren dat games alleen nuttig of extreem schadelijk zijn, maar niet alle voordelen van computergames zijn dat.

De voordelen en gevaren van computerspellen
De voordelen en gevaren van computerspellen

Over de voordelen van computerspellen gesproken, we herinneren ons vaak educatieve spellen die worden aangeboden voor het oefenen van leesvaardigheid, het leren van vreemde talen, enz. We vertegenwoordigen schade in de vorm van een tiener, meegesleept door de passage van het volgende spel totdat de realiteit is vergeten. En over het algemeen is dit het juiste idee, maar er zijn nog andere punten die onthouden moeten worden.

Veel westerse onderzoekers leggen bijvoorbeeld de nadruk op schijnbaar nuttige aspecten van computergames als de ontwikkeling van logica, socialisatievaardigheden (dit geldt voor online games) en het vermogen om in een team te werken. Over het algemeen kunnen dergelijke momenten worden opgemerkt, maar hun belang wordt naar mijn mening overschat, omdat er in online games spelers zijn die anderen graag beledigen en zonder reden provoceren. We mogen ook een waardigheid als het ontwikkelen van doorzettingsvermogen niet vergeten met behulp van games om een doel te bereiken. Dit voordeel wordt door de overgrote meerderheid van game-productiebedrijven geëgaliseerd door de game-winkel, waar je game-producten kunt kopen om het passeren van speurtochten te vergemakkelijken. In elk spel kun je veel spelers vinden die meer dan duizend roebel in het spel hebben geïnvesteerd. Er zijn legendes over miljoenen die zijn uitgegeven aan "goodies" voor games. Maar als je jezelf als doel stelt om dergelijke geruchten te bevestigen of te weerleggen, en een ervaren speler te worden in een van de gepromote spellen, kun je geloven in ten minste honderdduizenden geld dat in het spel is geïnvesteerd.

Laten we een tussentijdse samenvatting maken. Het is onmogelijk om te spreken over de ondubbelzinnige voordelen van computerspellen, en de bekende voordelen van games zijn nogal twijfelachtig. Elk pluspunt heeft zijn eigen zeer belangrijke minpunt, wat tegenwoordig onvermijdelijk is.

Laten we het nu hebben over de gevaren van computerspelletjes. Het eerste en belangrijkste nadeel van computergames is een afwijking van de realiteit, van bestaande problemen. Voor een volwassene, en nog meer voor een tiener, is het veel gemakkelijker en gemakkelijker om in virtual reality te leven, waarin veel minder gedragsregels zijn en ze eenduidiger zijn dan in het echte leven. Bovendien is in een virtual reality-game een door mensen bestuurd personage een beetje een superheld. De game is zo ontworpen dat de speler alle tests kan doorlopen, alle raadsels kan oplossen en alle monsters kan verslaan, wat een persoon te veel zelfvertrouwen geeft. Welnu, successen in een computerspel tegen de achtergrond van problemen op school of in het persoonlijke leven zullen iemand ongetwijfeld ertoe aanzetten om in het spel te blijven en moeilijke problemen te vergeten. Als gevolg hiervan groeien prikkelbaarheid, agressiviteit en afwijzing van dierbaren, die erop staan de speler terug te brengen naar de realiteit om dringende problemen op te lossen. Deze prikkelbaarheid wordt aangewakkerd door het onvermogen om geld te krijgen om in-game items te kopen, aangezien een enthousiaste gokker die elke dag vele uren in virtualiteit doorbrengt, niet langer aan zijn behoeften kan voldoen.

Aandacht! Computerspellen zijn geen virtuele simulators of soortgelijke programma's voor het opbouwen van vaardigheden.

Aanbevolen: