Hoe U Uw Pc Kunt Resetten Naar De Fabrieksinstellingen Windows 10

Inhoudsopgave:

Hoe U Uw Pc Kunt Resetten Naar De Fabrieksinstellingen Windows 10
Hoe U Uw Pc Kunt Resetten Naar De Fabrieksinstellingen Windows 10

Video: Hoe U Uw Pc Kunt Resetten Naar De Fabrieksinstellingen Windows 10

Video: LAPTOP RESETTEN NAAR FABRIEKSINSTELLINGEN 2022, December
Anonim

Er zijn verschillende manieren om uw computer terug te zetten naar de oorspronkelijke instellingen. Dit zijn de belangrijkste en u kunt de meest geschikte voor uzelf kiezen.

Hoe u uw pc kunt resetten naar de fabrieksinstellingen Windows 10
Hoe u uw pc kunt resetten naar de fabrieksinstellingen Windows 10

Methode 1

Het resetten van uw computer naar de fabrieksinstellingen is eenvoudig. Hoe u het correct doet, wordt in fasen getoond.

Waarschuwing, uw bestanden (behalve persoonlijke bestanden, als u het juiste item selecteert), accountaanmeldingen, instellingen, opties en geïnstalleerde applicaties van worden verwijderd. Vervolgens wordt een schone installatie van het Windows-besturingssysteem uitgevoerd, dat was geïnstalleerd op het moment van aankoop, als u de vorige OS-versies niet zelf hebt verwijderd na het updaten van het besturingssysteem. Daarna keert uw computer terug naar de fabrieksinstellingen.

Overweeg nu hoe u dit kunt doen:

1. Druk eerst op de "Start"-toets.

Beeld
Beeld

2. Selecteer met de linkermuisknop "Parameters".

Beeld
Beeld

3. Klik nu ook met de linkermuisknop op "Update & Security".

Beeld
Beeld

4. Klik daarna ook allemaal op "Herstel".

Beeld
Beeld

5. U ziet verschillende items. U hebt het item "De computer in de oorspronkelijke staat terugbrengen" nodig. Hier moet u op "Start" klikken.

Beeld
Beeld

6. Vervolgens ziet u het tabblad "Selecteer een optie". U moet beslissen en kiezen of u enkele van uw persoonlijke bestanden wilt behouden of dat u alle gegevens van uw pc volledig wilt wissen.

Beeld
Beeld

7. Als u besluit alle informatie te wissen, wordt u gevraagd de schijf te formatteren. In het geval dat de computer bij u blijft en u alleen de instellingen hoeft te resetten, hoeft u de schijf niet te formatteren. Wanneer u een computer verkoopt, moet de schijf zo worden geformatteerd dat de koper niet de mogelijkheid heeft om uw persoonlijke bestanden te herstellen met behulp van verschillende hulpprogramma's.

8. Als u besluit uw persoonlijke gegevens te bewaren, ziet u de melding "Uw sollicitaties worden verwijderd". Klik volgende.

Beeld
Beeld

9. Na de genomen stappen ziet u "Alles is klaar om deze computer in zijn oorspronkelijke staat terug te brengen." Klik op Opnieuw instellen.

Beeld
Beeld

10. Uw pc begint met het herstellen van de oorspronkelijke instellingen. Op dit moment kan het meerdere keren opnieuw worden opgestart.

Als er bij het terugzetten van de pc naar de oorspronkelijke instellingen een fout optreedt tijdens het herstelproces, bijvoorbeeld het vastlopen op een bepaald moment, dan kan dit het gevolg zijn van een beschadigd medium en moet u contact opnemen met het servicecentrum.

Methode 2

Build 1803 heeft een andere manier om een ​​fabrieksreset en systeemherstel uit te voeren. Op dit moment is deze versie het meest relevant. Het herstelproces wordt uitgevoerd met behulp van het ingebouwde hulpprogramma. In dit geval worden enkele van uw persoonlijke gegevens en parameters opgeslagen. Het moet worden gebruikt als de eerste methode niet werkt, vastloopt of een fout geeft.

1. In het herstelmenu is er onderaan een sectie "Extra herstelopties". Daar moet u op de voetnoot "Leer hoe u opnieuw begint met een schone installatie" klikken.

Beeld
Beeld

2. Vervolgens ziet u een dialoogvenster met de vraag "Wilt u van toepassing wisselen?". Om verder te gaan, moet u op "Ja" klikken.

Beeld
Beeld

3. Windows Defender Security Center wordt voor u geopend. Klik op de knop "Aan de slag".

Beeld
Beeld

4. Daarna ziet u de melding "Gebruikersaccountbeheer". Klik op Ja.

5. U ziet "Nieuwe lancering" voor u. Klik volgende.

Beeld
Beeld

6. Een waarschuwing "Uw apps worden verwijderd" wordt geopend. Klik ook op Volgende.

Beeld
Beeld

7. In de automatische modus begint het proces van het herstellen van de oorspronkelijke staat van het besturingssysteem. Het kost een bepaalde tijd, het hangt allemaal af van de kracht van uw computer. Daarna ontvangt u een volledig werkende versie met initiële instellingen.

Methode 3

Als dit hele onderwerp erg moeilijk voor u is en u de bovenstaande handelingen niet kunt uitvoeren of denkt dat u zich kunt vergissen, dan is de beste optie om rechtstreeks contact op te nemen met het servicecentrum of met een meer ervaren en zelfverzekerde pc-gebruiker. In deze situatie kunt u beter ergens bijbetalen, zodat u later niet te veel hoeft te betalen.

Populair per onderwerp