Printers Delen

Inhoudsopgave:

Printers Delen
Printers Delen

Video: Printers Delen

Video: Printers Delen
Video: Как поделиться принтером в Windows 10 2024, Mei
Anonim

Onder de verschillende handige functies van Windows 7 kan men de functie van effectieve intranetcommunicatie tussen computers afzonderlijk benadrukken - in het bijzonder, als u slechts één printer hebt voor alle verschillende computers op het interne netwerk, kunt u eenvoudig gedeelde toegang tot de printer configureren, zodat dat de gebruiker van elke computer die op de netwerkomgeving is aangesloten deze kan gebruiken en de benodigde materialen kan printen.

Printers delen
Printers delen

instructies:

Stap 1

Om verbinding te maken met een gedeelde printer, opent u Start en selecteert u de optie "Apparaten en printers". Ook deze optie, als deze niet in het menu Start staat, is te vinden in het gedeelte Configuratiescherm. Er wordt een venster geopend waarin u een lijst ziet met printers en faxen die op uw computer zijn geïnstalleerd. Selecteer een printer die momenteel is geïnstalleerd en goed werkt en dubbelklik vervolgens op de optie "Printer Setup".

Stap 2

Er wordt een venster geopend met de instellingen voor uw printer. Klik op het tabblad "Toegang" en vink in het gedeelte "Deze printer delen" het vakje aan en geef in de regel hieronder de netwerknaam van de printer op, die deze op het interne netwerk zal identificeren. Klik op de knop Toepassen.

Stap 3

In sommige gevallen - bijvoorbeeld, als u niet Windows 7 x64 gebruikt, maar Windows XP x86, of als een van de computers in het netwerk een x86-besturingssysteem heeft, opent u het gedeelte "Extra stuurprogramma's" van de instellingen en controleert u de " Gebruikersmodus" in de x86-sectie. Klik nu op OK en maak verbinding met het netwerk.

Stap 4

Open het gedeelte Netwerkomgevingen van uw computer om te controleren of de printer wordt weergegeven op het openbare intranet. Open op een andere computer het gedeelte Netwerkomgeving in het Configuratiescherm en selecteer de optie "Werkgroepcomputers weergeven".

Stap 5

In de lijst ziet u hoe het pictogram van de hoofdcomputer waarop Windows 7 is geïnstalleerd verschijnt. Dubbelklik op dit pictogram, zoek vervolgens de netwerkprinter en installeer de stuurprogramma's door erop te dubbelklikken. Druk een testpagina af om te controleren of de netwerkprinter op het lokale netwerk werkt.

Aanbevolen: