Twee Printers Aansluiten

Inhoudsopgave:

Twee Printers Aansluiten
Twee Printers Aansluiten

Video: Twee Printers Aansluiten

Video: Twee Printers Aansluiten
Video: How to Share Printer on Network (Share Printer in-between Computers) Easy 2024, Mei
Anonim

Printers kunnen voor verschillende taken worden gebruikt. Zelfs voor thuisgebruik is het zinvol om toner en inkt in printers te besparen door zwart-wit en kleurenafdrukken te scheiden. Wat kunnen we zeggen over hun kantoorgebruik, wanneer de noodzaak om twee printers aan te sluiten, waarvan er één in een netwerk is, vrij vaak voorkomt.

Twee printers aansluiten
Twee printers aansluiten

instructies:

Stap 1

Het is heel goed mogelijk om twee printers op één computer aan te sluiten. Dit gebeurt op dezelfde manier als het aansluiten van andere apparaten. Alleen moeten ze niet tegelijkertijd worden geïnstalleerd, maar op hun beurt. Volg de onderstaande instructies om de eerste printer aan te sluiten:

• Sluit de stroom aan op de printer en sluit de kabel (meestal USB-connector) van de printer aan op de systeemeenheid;

• Zet de computer aan, plaats de laserdisk met de printerstuurprogramma's in het station en installeer ze door de bestanden “setup.exe” of “install.exe” uit te voeren.

• Zet de aan/uit-schakelaar op de printer aan. De computer zal het nieuwe apparaat detecteren. Vervolgens installeert het de stuurprogramma's ervoor in de automatische modus. De eerste printer is geïnstalleerd.

Stap 2

Maak verbinding met de computer en installeer de stuurprogramma's in dezelfde volgorde voor de tweede printer. De mogelijkheid om twee printers op een computer aan te sluiten wordt nog beperkter alleen door het aantal vrije poorten om ze aan te sluiten. Daarna kunt u kiezen welke van de printers documenten gaat afdrukken. Dit kan worden gedaan door een van de geïnstalleerde printers als standaard in te stellen via het Configuratiescherm en Printerinstellingen. In de instellingen van het geopende programma kunt u ook telkens de gewenste printer selecteren om af te drukken.

Stap 3

Het is ook interessant om twee printers op de computer aan te sluiten, als een ervan al is geïnstalleerd en de andere in een netwerk en openbaar beschikbaar is. Voordat u een netwerkprinter installeert, moet u ervoor zorgen dat uw computer ook is aangesloten op het netwerk. Ga naar het Configuratiescherm in het gedeelte "Printers" en begin met het installeren van een netwerkprinter. Voer in het bijbehorende venster het netwerkadres in of geef de printer handmatig op via het overzicht van de netwerkomgeving. U kunt ook kiezen op welke van de geïnstalleerde printers u wilt afdrukken via de afdrukinstellingen van verschillende programma's. Het enige probleem met afdrukken naar een netwerkprinter is de noodzaak om de computer waarop deze rechtstreeks is aangesloten altijd aan te houden.

Aanbevolen: