Wat Zijn De Printers?

Inhoudsopgave:

Wat Zijn De Printers?
Wat Zijn De Printers?

Video: Wat Zijn De Printers?

Video: Wat Zijn De Printers?
Video: Wat is de beste goedkope printer? 2024, Mei
Anonim

Met alle verschillende afdrukapparatuur op de markt, is het moeilijk om te beslissen welke printer u moet kopen. Om dit te doen, is het de moeite waard om erachter te komen wat voor soort printers zijn.

Wat zijn de printers?
Wat zijn de printers?

instructies:

Stap 1

Straalprinter

Een inkjetprinter is de beste keuze voor thuisgebruik wanneer u een rapport aan een kind, documenten voor het werk, enz. moet afdrukken. Voor alledaags gebruik zijn inkjetprinters niet erg geschikt, dit komt door de printtechnologie. Inkjetprinters gebruiken vloeibare inkt die zowel in zwart als in kleur verkrijgbaar is. Het grootste probleem bij het gebruik ervan is het volume van de cartridge, dat voldoende is voor maximaal 500 standaard A4-vellen. Ook in sommige modellen inkjetprinters droogt de inkt op bij incidenteel onregelmatig gebruik. In het beste geval moet u de cartridge vervangen, in het slechtste geval - vervanging van de afdrukelementen als gevolg van verstopping van de printersproeiers met verdikte inkt.

Maar als de printer toch wordt aangeschaft voor thuisgebruik als redder in nood voor het uitvoeren van eenmalige huishoudelijke taken, dan is een inkjetprinter de beste keuze. De belangrijkste fabrikanten zijn de volgende bedrijven: Hewlett Packard (HP), Canon, Samsung, Epson.

Beeld
Beeld

Stap 2

Laser Printer

Als de printer elke dag wordt gebruikt, taken zijn ingesteld om grote hoeveelheden documenten af te drukken, is het de moeite waard om een keuze te maken voor een laserprinter. Cartridges in dergelijke printers zijn niet vloeibaar, ze zijn gevuld met speciale kleurstofdeeltjes, die, wanneer ze worden afgedrukt, op een gemagnetiseerde fotodrum vallen en vervolgens op specifieke plaatsen op het papier worden gespoten, afhankelijk van de afdruktaak.

Sommige moderne laserprinters gebruiken inktdeeltjes die al magnetisch zijn, dus de printsnelheid is veel hoger bij deze printers. Eén cartridge kan genoeg zijn voor enkele duizenden printpagina's. De belangrijkste fabrikanten van laserprinters zijn Xerox, Hewlett Packard (HP), Samsung, Brother.

Beeld
Beeld

Stap 3

Matrixprinter

Dit type printer is de voorloper van inkjet- en laserprinters. Dot-matrixprinters zijn tegenwoordig praktisch niet gebruikelijk. Hun werk is gebaseerd op de impactprintmethode, waarbij afbeeldingen en symbolen op papier verschijnen dankzij honderden microscopisch kleine naalden op de printkop. Ze laten in contact met het papier de kleurstof los van de uiteinden van de naalden.

Deze printers worden in de praktijk zelden gebruikt vanwege hun omvang, hoge geluidsniveau en lage printprestaties.

Beeld
Beeld

Stap 4

Een speciaal type printers zijn multifunctionele apparaten (MFP's), die niet alleen een afdrukapparaat bevatten, maar ook een scanner met een kopieerapparaat. MFP's zijn zowel laser als inkjet. Er is nu een verhoogde vraag naar hen vanwege hun veelzijdigheid en brede scala aan toepassingen.

Aanbevolen: