Printers Repareren

Inhoudsopgave:

Printers Repareren
Printers Repareren

Video: Printers Repareren

Video: Printers Repareren
Video: Разобрать принтер Canon MG6220 на запчасти или починить 2024, April
Anonim

Een kapotte printer kan een ernstige belemmering zijn voor werk en studie, vooral als u regelmatig documenten en bestanden afdrukt. Als bij ernstige storingen de printer door specialisten naar een erkend servicecentrum moet worden gebracht, dan kunt u in minder ernstige gevallen de defecte printer thuis repareren.

Printers repareren
Printers repareren

instructies:

Stap 1

Een van de meest voorkomende oorzaken van storingen in printers, is een banale besmetting van het mechanisme. Vergeet niet om de printer te smeren met elektronisch vet en af te spoelen met gedestilleerd water. Gebruik geen alcohol om printers schoon te maken. Voor het schoonmaken heb je ook schroevendraaiers, wattenstaafjes en een schuimspons nodig.

Stap 2

Als de printerwagen tijdens het afdrukken tegen de randen van de kast stoot en de afdruk ongelijkmatig is, moet u mogelijk de liniaal reinigen die de juiste verplaatsing van de wagen afstelt. Open de printerkap en verwijder de wagen door de clips te buigen.

Stap 3

Onthoud precies hoe de liniaal in de printerbehuizing is geïnstalleerd en verwijder deze door eerst het rechteruiteinde van de liniaal en vervolgens het linkeruiteinde naar buiten te trekken. Gebruik een schuimspons om de liniaal in warm zeepsop af te spoelen, zonder deze met uw handen aan te raken in de gebieden van de gemarkeerde markeringen voor het oriënteren van de wagen.

Stap 4

Veeg de wagen af met een droge doek en laat hem plat drogen. De liniaal moet schoon en transparant zijn. Bevestig het ene uiteinde van de gedroogde liniaal weer aan de printer door het linker uiteinde door de wagen te halen. Beveilig het juiste uiteinde. Sluit de printer, zet hem aan en controleer op correcte werking.

Stap 5

Ook kan de reden voor de verkeerde bedrukking verborgen zijn in de verkeerde spanning van de tandriem, die op het motortandwiel aan de rechterkant en op het veertandwiel aan de linkerkant wordt gezet. Controleer hoe goed de veer is en of deze uit zijn groef is gevallen. Verwijder de riem van het tandwiel en laat de veer los. Rek hem een beetje uit, plaats de veer terug, plaats de riem er weer in en zet de printer aan.

Stap 6

Als de printer het papier scheurt tijdens het gebruik, kan de as zijn horizontale positie verliezen. Demonteer de printerbehuizing en verwijder de sledeliniaal. Verwijder de tandriemen van de tandwielen en bekijk de printrol vanaf de achterkant.

Stap 7

Draai de schroeven van de uiteinden van de as los en verwijder deze terwijl u de wagen vasthoudt. Was de as en tandriem in warm water. Gebruik een wattenstaafje om vuil van de wagen-asverbinding te verwijderen. Zet het mechanisme weer in elkaar en stel het in. Smeer de as met speciaal vet en schuif de slede erover om deze over het hele oppervlak uit te smeren.

Stap 8

Als de printer geen papier oppakt, verwijdert u alle vetresten van de rubberen rollen en het inzetstuk aan de onderkant van de uitvoerlade.

Aanbevolen: