Een Notitieboek Maken

Inhoudsopgave:

Een Notitieboek Maken
Een Notitieboek Maken

Video: Een Notitieboek Maken

Video: Een Notitieboek Maken
Video: DIY zelf notitieboek/dagboek/adresboek maken en versieren 2024, Mei
Anonim

Om een origineel auteursnotitieboekje of scrapbookalbum te maken, hoef je geen speciale vaardigheden te hebben. Het enige wat je nodig hebt, is een eenvoudig notitieboek te maken en het te versieren met decoupage, schilderij, kunstbloemen en andere elementen. Maak eerst een basis - een notitieboekje.

Een notitieboek maken
Een notitieboek maken

instructies:

Stap 1

Bedenk eerst hoe dik uw notebook zal zijn. Neem op basis hiervan de benodigde hoeveelheid papier. Als je een A5-boekje moet maken, neem dan A4-vellen.

Stap 2

Verdeel het papier in blokken van 3-4 vellen. Naai elk blok precies in het midden, zodat je ze doormidden kunt buigen. Probeer de gaten op alle blokken perfect uit te lijnen, anders wordt het boek scheef. Verzamel de genaaide blokken en naai opnieuw door de naald door de vooraf gemaakte gaten te rijgen.

Stap 3

Knip nu een strook voor de rug van het boek uit een mooie stof. Gebruik goede lijm om de strook aan de zijkant van het samengestelde plaatblok te lijmen.

Stap 4

Voeg een omslag toe om je notitieboek te versterken. Knip hiervoor twee rechthoeken iets groter dan het A5-formaat uit dik karton. Knip vervolgens rechthoeken van dezelfde grootte uit kunstleer of dikke stof.

Stap 5

Gebruik dubbelzijdig plakband om kartonnen plano's aan de rechter- en linkerkant van de leren of stoffen bekleding te lijmen. Doe dit zo dat er in het midden voldoende ruimte is voor de wervelkolom.

Stap 6

Knip de hoeken van de hoes uit, vouw vervolgens de losse afdekstroken voorzichtig naar binnen en lijm ze vast. Lijm vervolgens een rug met gestikte vellen papier op de vrije ruimte tussen de kartonnen omslagen.

Stap 7

Lijm de gevouwen stroken stof die uit de rug van het notitieboekje steken op de schutbladen. Bedek elk schutblad met gekleurd karton of papier. Hierop kan een mooi notitieboekje als klaar worden beschouwd - maak er notities in, plak foto's enzovoort.

Aanbevolen: