Een Screenshot Maken Van Een Computer- Of Laptopscherm Laptop

Inhoudsopgave:

Een Screenshot Maken Van Een Computer- Of Laptopscherm Laptop
Een Screenshot Maken Van Een Computer- Of Laptopscherm Laptop

Video: Een Screenshot Maken Van Een Computer- Of Laptopscherm Laptop

Video: Hoe maak ik een screenshot in Windows? 2022, December
Anonim

Om met vrienden of collega's te delen wat er op uw computerscherm gebeurt, of contact op te nemen met de technische ondersteuning voor een verklaring van het probleem, of gewoon een andere overwinning vast te leggen in uw favoriete computerspel, maken gebruikers vaak een zogenaamde screenshot. In wezen is een screenshot een momentopname van een afbeelding op het scherm. Er zijn verschillende manieren om een ​​screenshot van het scherm te maken.

Een screenshot maken van een computer- of laptopscherm laptop
Een screenshot maken van een computer- of laptopscherm laptop

Een screenshot maken op Windows on

Degenen die af en toe foto's van hun computerscherm maken, gebruiken af ​​en toe de Print Screen- of PrtScr-knop in de hoofdletters van het toetsenbord om een ​​screenshot te maken. Nadat u op Print Screen hebt geklikt, wordt de schermafbeelding automatisch opgeslagen in het geheugen van de computer en hoeft u het alleen nog maar van daaruit uit te pakken. Om dit te doen, kunt u elk programma gebruiken dat met afbeeldingen werkt, zoals het hulpprogramma Paint. Een screenshot maken met dit programma is heel eenvoudig:

- op het scherm linksonder vind je de knop "Start";

- ga in de lijst die wordt geopend door het volgende pad: "Alle programma's" - "Standaard" - "Paint";

- zoek in de werkbalk van het Paint-programma het item "Bewerken" - "Plakken", u kunt ook de knop "Plakken" gebruiken.

Slechts een paar klikken en uw schermfoto is klaar. Nu moet het worden opgeslagen als een bestand: "Bestand" - "Opslaan als" - "Ok". U kunt op deze manier in elke versie van Windows een screenshot maken.

Een screenshot maken in Windows Vista of Windows 7 Windows

Besturingssystemen Windows Vista of Windows 7 bevatten een speciaal "Scissors"-hulpprogramma waarmee u een screenshot kunt maken, opslaan en bewerken. Om het te openen, klikt u op "Start" en volgt u het pad "Programma's" - "Accessoires" - "Scissors" of "Shipping Tool". Er wordt een actief klein venster op het scherm geopend en de cursor verandert zijn uiterlijk van een "pijl" in een "plusteken". Om een ​​screenshot van het volledige scherm te maken, sleept u de cursor langs de contouren terwijl u de linkermuisknop ingedrukt houdt; als u een foto van een klein fragment wilt maken, omcirkel het dan. Nadat u de muisknop loslaat, ziet u dat de afbeelding is geknipt en naar het programmavenster is verplaatst, het enige dat u nog hoeft te doen, is deze op de standaardmanier op uw computer op te slaan: "Bestand" - "Opslaan als …".

Gratis screenshot-software

Speciale programma's helpen niet alleen om een ​​screenshot te maken, maar ook om deze te bewerken, de nodige bewerkingen uit te voeren. Tegelijkertijd ligt het gemak van de gebruiker ook in het feit dat de meeste van deze hulpprogramma's geen speciale installatie vereisen. Met het programma Screeshot Maker kunt u bijvoorbeeld snel screenshots maken van het hele scherm of delen van een snapshot, heeft het veel functies, waardoor u de kwaliteit kunt wijzigen en een screenshot in verschillende formaten kunt opslaan. Het programma kan van internet worden gedownload, op een computer of op een flashstation worden opgeslagen en, indien nodig, gewoon worden geopend om een ​​mooie schermafbeelding te maken.

Floomby is een erg handig programma voor actieve internetgebruikers die screenshots maken om ze te uploaden naar sociale netwerken, blogs en forums. Een screenshot gemaakt met dit programma wordt niet opgeslagen in het geheugen van uw computer, maar "gaat" direct naar internet, waarna u zowel een foto als een link ernaar in een blog, forum of sociaal netwerk kunt plaatsen.

Hot Key Screenshot is een favoriet en populair programma voor het maken van screenshots onder fans van computerspellen. Je hoeft het niet te installeren, en om een ​​screenshot te maken, hoef je alleen maar op één toets te drukken, die je zelf toewijst. De momentopname wordt op uw computer opgeslagen in de submap pic. In dezelfde map waar het programma zelf zich bevindt.

Populair per onderwerp