Een Opstartbare USB-flashdrive Maken Van Een Iso-image Van Een Os

Een Opstartbare USB-flashdrive Maken Van Een Iso-image Van Een Os
Een Opstartbare USB-flashdrive Maken Van Een Iso-image Van Een Os

Video: Een Opstartbare USB-flashdrive Maken Van Een Iso-image Van Een Os

Video: How to Convert Bootable USB to an ISO image 2022, September
Anonim

Het maken van een opstartbare USB-flashdrive is een van de manieren om het besturingssysteem te installeren op een computer die niet kan opstarten vanaf schijf. Deze instelling is relevant voor laptops en netbooks die geen diskettestation hebben, maar ook voor computers met een defect schijfstation. In principe hebben schijfkopieën de.iso-indeling, die wordt ondersteund door alle hulpprogramma's die schijfbrandbewerkingen uitvoeren.

Een opstartbare USB-flashdrive maken van een iso-image van een os
Een opstartbare USB-flashdrive maken van een iso-image van een os

Noodzakelijk

  • - WinToFlash;
  • - UNetBootIn.

instructies:

Stap 1

Download de Windows ISO-image van internet en download ook het WinToFlash-programma.

Stap 2

Pak de afbeelding uit in een voor u geschikte map. Voer het gedownloade programma uit. Selecteer in het venster dat verschijnt het menu "Windows Installer to Flash Migration Wizard". Klik volgende.

Stap 3

Blader naar de map waar u de bestanden uit de ISO-image hebt uitgepakt. Selecteer de flashdrive waarnaar u de Windows Installer wilt overbrengen. De hoeveelheid gebruikte media moet groter zijn dan de grootte van de afbeelding zelf. Om bijvoorbeeld Windows 7 te installeren, heeft u minimaal 4 GB Flash-USB nodig.

Stap 4

Ga in het volgende venster akkoord met de voorwaarden van de licentieovereenkomst en wacht tot het einde van het opnameproces. Het opstartbare USB-station van Windows is gereed.

Stap 5

Gebruik UNetbootin om een ​​opstartbare Linux-image te maken. Download de distributiekit van de applicatie voor het gebruikte besturingssysteem (er zijn versies voor Linux en Windows) en installeer.

Stap 6

Voer het programma uit. Selecteer in het pop-upvenster "Afbeelding" en geef de ISO-optie op. Specificeer het pad naar de gedownloade afbeelding en selecteer onderaan het venster het type media dat wordt gebruikt en de naam ervan in het systeem.

Stap 7

Klik op de knop "OK" en wacht tot het einde van het branden van de schijf.

Stap 8

Om op te starten vanaf een USB-flashstation, moet u de juiste instellingen maken. Wanneer de computer opstart, drukt u op de gewenste toetsenbordknop om de BIOS-instellingen te bewerken. De naam van de sleutel wordt geschreven wanneer de computer opstart onderaan het scherm. Geef in het menu-item First Boot Device USB-Flash op. Sla uw instellingen op, plaats de USB-stick en start uw computer opnieuw op.

Populair per onderwerp