Hoe De Grootte Van De Taakbalk Te Verkleinen

Inhoudsopgave:

Hoe De Grootte Van De Taakbalk Te Verkleinen
Hoe De Grootte Van De Taakbalk Te Verkleinen

Video: Hoe De Grootte Van De Taakbalk Te Verkleinen

Video: Hoe De Grootte Van De Taakbalk Te Verkleinen
Video: De opmaak van de taakbalk aanpassen in Windows 10 2024, Mei
Anonim

Het verkleinen van de taakbalk in het besturingssysteem Windows Vista kan worden uitgevoerd met behulp van standaard systeemmethoden en vereist geen tussenkomst van aanvullende software van derden.

Hoe de grootte van de taakbalk te verkleinen
Hoe de grootte van de taakbalk te verkleinen

Noodzakelijk

  • - Windows Vista;
  • - Windows 7.

instructies:

Stap 1

Roep het contextmenu van het hulpprogramma "Taakbalk" op door met de rechtermuisknop op een vrije ruimte in de taakbalk te klikken en naar het item "Eigenschappen" te gaan om de bewerking uit te voeren om de taakbalk te verkleinen.

Stap 2

Schakel het selectievakje Dock-taakbalk uit en beweeg uw muiscursor over de rand van het paneel.

Stap 3

Sleep de tweekoppige aanwijzer die naar boven verschijnt terwijl u de muisknop ingedrukt houdt om de taakbalk te vergroten.

Stap 4

Sleep de tweekoppige aanwijzer die naar beneden verschijnt om de taakbalk te verkleinen.

Stap 5

Klik op de taakbalk en sleep de taakbalk naar het linker- of rechtergedeelte van het computerscherm voor verticale plaatsing.

Stap 6

Roep het contextmenu van het hulpprogramma "Taakbalk" op door met de rechtermuisknop op een vrije ruimte in de taakbalk te klikken en naar het item "Eigenschappen" te gaan om de bewerking uit te voeren om de grootte van de verticale taakbalk te verkleinen tot één snelkoppeling.

Stap 7

Schakel de selectievakjes Taakbalk vergrendelen en Automatisch verbergen uit en pas het selectievakje Kleine pictogrammen gebruiken toe.

Stap 8

Pas het selectievakje toe op het veld "Altijd groeperen" in het gedeelte "Taakbalkknoppen" en klik op de knop OK om de toepassing van de geselecteerde wijzigingen te bevestigen.

Stap 9

Sleep de tweekoppige aanwijzer die verschijnt totdat de taakbalk is uitgezoomd.

Stap 10

Druk tegelijkertijd op Ctrl + Alt + Escape om het hulpprogramma Taakbeheer te starten en het dwm.exe-proces af te sluiten.

Stap 11

Keer terug naar het contextmenu van het hulpprogramma "Taakbalk" door met de rechtermuisknop te klikken en ga naar het item "Eigenschappen".

Stap 12

Plaats een vinkje in het vak "Dock the taskbar". Deze actie handhaaft de minimale grootte van de taakbalk totdat de computer opnieuw wordt opgestart.

Aanbevolen: