Hoe De Grootte Van Bureaubladpictogrammen Te Verkleinen

Inhoudsopgave:

Hoe De Grootte Van Bureaubladpictogrammen Te Verkleinen
Hoe De Grootte Van Bureaubladpictogrammen Te Verkleinen

Video: Hoe De Grootte Van Bureaubladpictogrammen Te Verkleinen

Video: Hoe De Grootte Van Bureaubladpictogrammen Te Verkleinen
Video: How To Make Desktop Icons Smaller | Resize Desktop Icons in Windows 10 2024, April
Anonim

Vaak worden gebruikers van een personal computer geconfronteerd met problemen van onjuiste weergave van informatie op het beeldscherm. Er zijn ook problemen met het weergeven van pictogrammen, omdat de resolutie te hoog is.

Hoe de grootte van bureaubladpictogrammen te verkleinen
Hoe de grootte van bureaubladpictogrammen te verkleinen

Noodzakelijk

  • - computer;
  • - beheerdersrechten;
  • - geïnstalleerde stuurprogramma's voor de videokaart.

instructies:

Stap 1

Deze situatie kan worden opgelost met een paar eenvoudige instellingen in het besturingssysteem van de computer. Klik met de rechtermuisknop op het bureaublad. Er verschijnt een contextmenu waarin u het item "Eigenschappen" selecteert. Dit menu is verantwoordelijk voor alle grafische parameters van het besturingssysteem. Klik op het tabblad "Opties". Hier moet u de schermresolutie verhogen zodat de pictogrammen op de pc afnemen.

Stap 2

Beweeg de cursor naar links of rechts om de schermresolutie op uw computer te wijzigen. In dit geval accepteert het systeem automatisch de waarden waarbij de cursor stopt. Als u tevreden bent met deze of gene systeemparameters, klikt u op de knop "Toepassen". Start nu uw computer opnieuw op zodat het systeem alle instellingen opslaat. Het is ook vermeldenswaard dat er situaties zijn waarin het systeem, na opnieuw opstarten, de positie van de pictogrammen naar een groot formaat terugbrengt.

Stap 3

U moet de stuurprogramma's van uw grafische kaart controleren. Ga hiervoor naar "Mijn Computer". Klik met de rechtermuisknop en selecteer Eigenschappen. Zoek vervolgens daar het tabblad "Apparaatbeheer". U ziet een volledige lijst van alle apparaten die op deze computer zijn geïnstalleerd. Zoek daar uw grafische adapters en controleer op stuurprogramma's. Als ze ontbreken, moet u naar de officiële website van de fabrikant gaan en de juiste stuurprogramma's downloaden.

Stap 4

Over het algemeen kunnen we zeggen dat met alle beschikbare stuurprogramma's het vrij eenvoudig is om de grootte van pictogrammen op het bureaublad van een pc te verkleinen. Zelfs een beginnende gebruiker kan zo'n operatie aan. U kunt op elk moment naar dit menu gaan en de grootte van de pictogrammen naar eigen goeddunken wijzigen. De beste optie is 1280 * 1024 pixels.

Aanbevolen: