Hoe De Grootte Van Een Pdf-bestand Te Verkleinen

Inhoudsopgave:

Hoe De Grootte Van Een Pdf-bestand Te Verkleinen
Hoe De Grootte Van Een Pdf-bestand Te Verkleinen

Video: Hoe De Grootte Van Een Pdf-bestand Te Verkleinen

Video: Hoe De Grootte Van Een Pdf-bestand Te Verkleinen
Video: Hoe kun je een pdf verkleinen? 2024, April
Anonim

Het pdf-formaat is bedoeld voor het maken en opslaan in elektronische vorm van verschillende documentatie (waaronder e-books en presentaties), evenals voor het voorbereiden ervan voor afdrukken. Dergelijke bestanden bestaan meestal uit tekst en afbeeldingen. In dit geval kan een pdf-document niet alleen afbeeldingen in raster- of vectorformaten bevatten, maar ook multimedia-inserts. Bovendien ondersteunt de indeling het insluiten van lettertypen. Hierdoor kan het pdf-bestand te groot zijn.

PDF-indeling wordt gebruikt om elektronische documenten te maken en op te slaan
PDF-indeling wordt gebruikt om elektronische documenten te maken en op te slaan

Gratis manieren om pdf-bestanden te comprimeren

Voor volwaardig werken met pdf-bestanden stelt de ontwikkelaar van het Adobe Systems-formaat voor om het programma Adobe Acrobat Pro te gebruiken. Het grootste nadeel van deze applicatie is de hoge prijs. In de overgrote meerderheid van de gevallen zijn de mogelijkheden van vrije analogen voldoende.

Gebruik bij het maken van een pdf-bestand de standaard verkleiningsfunctie. Open hiervoor "Eigenschappen" - "Algemeen" - "Overige" en vink de optie "Comprimeren" aan. De actie is eenvoudig maar effectief.

PDF-compressor

De applicatie heeft een gebruiksvriendelijke interface. Verschilt in hoge werksnelheid. Hiermee kunt u het formaat van het document aanzienlijk verkleinen zonder de paginakwaliteit te verliezen. Het programma kan batchverwerking van bestanden uitvoeren en een compressiewachtrij maken. Na het verwerken van de pagina's geeft PDF Compressor de verstreken tijd en compressieverhouding weer. Werkt op elke versie van Windows.

PDFtk

Soms is het, om de grootte van een document te verkleinen, nodig om pagina's te verwijderen die geen belangrijke informatie bevatten. Het is gemakkelijk te doen met de gratis PDFtk-app. Het volstaat om het bestand in het hulpprogramma te openen en, door te dubbelklikken op de rechterkolom, de paginanummers aan te geven die in het uiteindelijke document moeten worden opgenomen. Daarna blijft het om op de knop PDF maken te klikken. Er wordt een nieuw bestand gemaakt dat alleen de opgegeven pagina's bevat. Als het document per e-mail moet worden verzonden, kunt u het op dezelfde manier in verschillende delen opsplitsen. De applicatie heeft een grafische interface en een consolelijn voor gevorderde gebruikers.

Vectorafbeeldingen nemen meer bestandsruimte in beslag dan rasterafbeeldingen. U moet de vectorafbeelding rasteren en invoegen in PDF, de resolutie verlagen en de compressiekwaliteit aanpassen tot een acceptabel niveau. De bestandsgrootte wordt verkleind.

PrimoPDF

Het programma installeert een virtuele PDF-printer in het systeem. Om de grootte van een pdf-bestand te verkleinen met PrimoPDF, moet u:

1.open het document in een beoogde toepassing;

2. selecteer in het menu "Bestand" het item "Afdrukken" en stel de PrimoPDF-afdruktool in;

3. ga naar de instellingen en pas de gewenste kwaliteit aan;

4. sla het bestand op uw computer op.

De app bevat geen advertenties en vereist geen registratie.

Hoe de grootte van een pdf-document te verkleinen met behulp van online services

Er zijn veel online diensten waarmee u de grootte van de pdf aanzienlijk kunt verkleinen. De meest bekende is de handige en snelle service van buitenlandse smallpdf-ontwikkelaars. Het is vrij eenvoudig om ermee te werken. U hoeft alleen maar het bestand naar het dialoogvenster te slepen en, na te hebben gewacht tot de compressie is voltooid, het geoptimaliseerde document naar uw computer te downloaden.

Van de Russischtalige diensten moeten pdf-docs worden vermeld. Bij gebruik wordt voorgesteld om de compressieverhouding van het geoptimaliseerde document te selecteren, waarbij een van de drie opties wordt gemarkeerd: beste kwaliteit, gemiddelde kwaliteit en beste compressie. Bovendien kunt u met deze service bestanden van andere formaten naar pdf converteren.

De grootte van pdf-bestanden verkleinen met betaalde programma's

Microsoft Office heeft een ingebouwde PDF-exportfunctie. In dit geval kunt u de optimalisatieoptie kiezen: standaard of minimale grootte. De laatste optie moet worden geselecteerd om de bestandsgrootte te verkleinen.

Als u Adobe Acrobat Pro op uw computer hebt geïnstalleerd, zijn er twee manieren om de grootte van het pdf-bestand te verkleinen:

1. Het gemakkelijkst is om het te openen en vervolgens in het menu "Bestand" de functie "Opslaan als" - "PDF verkleind formaat" te selecteren.

2.wanneer u een document opslaat, selecteert u het item "Geoptimaliseerd PDF-bestand" en stelt u de compressieparameters in door de methoden in te stellen voor het optimaliseren van afbeeldingen, lettertypen, transparantie. Bepaal vervolgens met behulp van het paneel "Objecten verwijderen" welke ervan worden verwijderd.

Soortgelijke functies zijn beschikbaar in betaalde versies van programma's zoals NitroPDF of Foxit PDF Editor.

Aanbevolen: