Hoe De Grootte Van Een Videobestand Te Verkleinen

Inhoudsopgave:

Hoe De Grootte Van Een Videobestand Te Verkleinen
Hoe De Grootte Van Een Videobestand Te Verkleinen

Video: Hoe De Grootte Van Een Videobestand Te Verkleinen

Video: Hoe De Grootte Van Een Videobestand Te Verkleinen
Video: How to reduce a video file size 2024, April
Anonim

Vaak is het nodig om een groot aantal videobestanden op uw PDA, netbook of gewoon een USB-stick te plaatsen. Maar hier kunt u het probleem van vrije ruimte op de harde schijf of geheugenkaart tegenkomen. Wat moet er gedaan worden? Het antwoord is vaak het converteren van video's naar aangepaste compressie-indelingen met aangepaste instellingen. De keuze aan programma's voor zo'n conversie is groot en komt neer op persoonlijke voorkeuren: snel de conversie doen of keuze hebben uit extra instellingen etc. Maar vaker is het de vermindering van het "gewicht" van het videobestand dat leidt tot de taak van het conversieprogramma - de megabytes die je mist.

Hoe de grootte van een videobestand te verkleinen
Hoe de grootte van een videobestand te verkleinen

Het is nodig

  • - video-omzettersoftware;
  • - toegang tot internet.

instructies:

Stap 1

U kunt Total Video Converter gebruiken om te converteren. Het is vrij gebruikelijk op internet en u kunt gemakkelijk links vinden om het te downloaden. Het programma is speciaal gemaakt voor het converteren van videobestanden en heeft een rijke functionaliteit. Download en installeer dit programma dus op uw computer.

Stap 2

Voer het programma uit, let op de interface. Aan de linkerkant is er een venster waarin u uw bronbestanden kunt slepen en neerzetten. Aan de rechterkant is een voorbeeldvenster, daaronder bevinden zich afspeelbedieningsknoppen en markeringen waarmee u de start- en eindposities van de videostream kunt markeren. Als u aan het begin en aan het einde van het bestand een beetje bijsnijdt (bijvoorbeeld titels), kunt u in dit stadium al een deel van de ruimte besparen. Sleep het gewenste videobestand naar het linkervenster van het programma.

Stap 3

Er verschijnt een nieuw venster op het scherm waarin u wordt gevraagd om het gewenste uitvoerbestandsformaat te selecteren. Er zijn verschillende van dergelijke formaten: 3GP, AVI, MP4, MOV, MKV, MPEG, FLV, WMV en andere. Zoals je in deze lijst kunt zien, is het mogelijk om de geconverteerde video voor mobiele apparaten te krijgen, voor invoeging op sites, voor weergave via spelers en vele andere apparaten. Kies voor training het MOV-formaat, dat video goed comprimeert en veel wordt gebruikt op internet. De standaardspeler voor een bestand met deze extensie is QuickTime.

Stap 4

Het bestand wordt in het programma geladen en selecteer vervolgens het kwaliteitsniveau. Meestal is dit een selectie in drie stappen van klein naar groot. De standaardwaarde is de gemiddelde waarde (voor de Engelse versie van het programma - "normale kwaliteit"). Het is belangrijk om te onthouden dat hoe lager de kwaliteit, hoe kleiner de bestandsgrootte die u op de uitvoer zult hebben. Naast het kwaliteitsselectievenster staat een link naar de eigenschappen van het nieuwe videobestand. Open het en bekijk de opties op elk van de vier tabbladen (Audio-opties, Video-opties, Videoformaat, Bijsnijden en Randen). Het formaat van de video, geluidskwaliteit, schermgrootte en bijsnijden hebben invloed op de uiteindelijke grootte. Het heeft geen zin om de geometrie van het beeld of de geluidsfrequentie te veranderen naar grote waarden, maar het verlagen van sommige parameters zal uiteindelijk een winst in megabytes opleveren.

Stap 5

Geef een map op om uw geconverteerde bestand uit te voeren of kijk waar het standaard naartoe gaat. Dit is meestal de map van het programma zelf. Het blijft om op de knop "Converteren" te klikken en te wachten op het einde van de transformaties. Met dit programma kun je een lijst met conversietaken maken, wat het erg populair maakt bij het massaal wijzigen van videobestanden.

Stap 6

Videocodecs kunnen nodig zijn om de converterprogramma's correct te laten werken. Meestal zijn ze op internet te vinden in de vorm van assemblages die alle populaire releases bevatten.

Aanbevolen: