Wat Is Het Mkv-formaat?

Inhoudsopgave:

Wat Is Het Mkv-formaat?
Wat Is Het Mkv-formaat?

Video: Wat Is Het Mkv-formaat?

Video: Wat Is Het Mkv-formaat?
Video: How to convert MKV to MP4 2024, Mei
Anonim

Er worden veel formaten gebruikt om videobestanden te coderen en op verschillende apparaten af te spelen. Veel gebruikers geven de voorkeur aan het MKV-formaat, als eerbetoon aan de video van hoge kwaliteit en de andere voordelen ervan.

Wat is het mkv-formaat?
Wat is het mkv-formaat?

Geschiedenis van MKV

MKV-bestanden zijn multimediacontainers die zijn ontwikkeld als onderdeel van een groot project - Matroska. Het wordt afgehandeld door Russische programmeurs, wiens oorspronkelijke doel was om te concurreren met het meest voorkomende videoformaat - AVI. De naam Matroska (of "matryoshka") werd gekozen vanwege de gelijkenis van het formaat met het traditionele Russische speelgoed, wat inhoudt dat sommige delen in andere worden genest.

In feite is MKV een soort verpakking met analoge informatie die is omgezet naar digitaal formaat. Hiervoor worden codecs gebruikt. De MKV-container kan audio- en videotracks, ondertitels en service-informatie bevatten.

Voordelen van het MKV-formaat

In het begin was MKV populair bij anime-fans. Het trok hen aan met video van hoge kwaliteit, gemak en veel handige functies. Met het formaat kunt u met name van audiotrack wisselen, snel een video terugspoelen, deze via internet uitzenden, enz. Bevriezing treedt niet op, zelfs niet bij het afspelen van grote bestanden.

Het MKV-formaat ondersteunt meerdere codecs voor video- en audiobestanden en is eenvoudig te bewerken. Het is niet moeilijk om met ondertitels te werken, die zeer snel kunnen worden gewisseld.

Om MKV-bestanden af te spelen, kunt u multimediaspelers gebruiken die verschillende audio- en videoformaten herkennen. We hebben het in het bijzonder over de volgende programma's: Media Player Classic, KMPlayer, Light Alloy, CyberLink PowerDVD, VLC en andere.

Keuze uit codecs

Iedereen die de video wil bekijken, kan een probleem hebben - het ontbreken van codecs op een computer, tablet, smartphone, enz. Het installeren van dergelijke codecs is meestal vereist in gevallen waarin het apparaat oude spelers heeft die geen MKV-bestanden kunnen afspelen. Er zijn twee manieren om het probleem op te lossen. De eerste is om de codecs zelf apart te downloaden, de tweede is om multimediaspelers te installeren die interne codecs bevatten waarmee je met het MKV-formaat kunt werken.

Bij het kiezen van codecs is het de moeite waard om te onthouden welke formaatfuncties u in de eerste plaats interesseren. Dus als u alleen bestanden hoeft af te spelen, is Matroska Splitter voldoende. Als je alle voordelen van MKV wilt ervaren, moet je een volledige set codecs hebben - Matroska USSR. In gevallen waarin u niet alleen MKV, maar ook andere multimediabestanden moet openen, is het beter om het K-Lite Codec Pack te gebruiken.

Aanbevolen: