Wat Te Doen Als Het Geluid Wegvalt Bij Het Spreken Op Skype

Inhoudsopgave:

Wat Te Doen Als Het Geluid Wegvalt Bij Het Spreken Op Skype
Wat Te Doen Als Het Geluid Wegvalt Bij Het Spreken Op Skype

Video: Wat Te Doen Als Het Geluid Wegvalt Bij Het Spreken Op Skype

Video: Skype Handleiding deel 1: download en installatie 2022, November
Anonim

Om te bepalen waarom het geluid ontbreekt, moet u de geluidsinstellingen op het systeem, de snelheid van de internetverbinding controleren en ervoor zorgen dat er geen virussen op de computer aanwezig zijn. Daarnaast kunnen problemen te wijten zijn aan onjuiste instellingen van de microfoon of luidsprekers.

Wat te doen als het geluid wegvalt bij het spreken op Skype
Wat te doen als het geluid wegvalt bij het spreken op Skype

Waarom verdwijnt het geluid?

Soms is er zo'n situatie wanneer na een gesprek in Skype het geluid op de computer verdwijnt. Maar tot nu toe werkte alles prima. En om het geluid weer te laten verschijnen, moet u de computer opnieuw opstarten. In een dergelijke situatie moet u de geluidsstuurprogramma's opnieuw installeren, evenals de DirectX-stuurprogramma's. Bovendien moet u uw computer op virussen controleren, hierdoor kan het probleem ontstaan. U kunt ook proberen het systeem te herstellen naar dat controlepunt toen het geluid nog normaal werkte.

Het geluid kan om een ​​andere reden wegvallen of onderbroken worden - de lage snelheid van de internetverbinding. Als het geluid "zweeft", dan heeft dit ook met internet te maken. De enige uitweg in zo'n situatie is over te stappen naar een sneller tarief of van aanbieder te veranderen. Bovendien kan er een probleem zijn in de modem of Wi-Fi-router - ze kunnen een lage bandbreedte hebben of zelfs beschadigd zijn.

Hardwareproblemen

Als uw gesprekspartner tijdens een Skype-gesprek het geluid verliest, komt dit hoogstwaarschijnlijk door uw microfoon of door de luidsprekers van de gesprekspartner. Het eerste dat u moet doen, is bepalen wie verantwoordelijk is voor het probleem. Om dit te doen, moet u een andere abonnee uit uw lijst met contactpersonen bellen. Als hij je niet kan horen, ligt het probleem bij je microfoon. Als hij je perfect hoort, dan is alles in orde met de microfoon en ligt het probleem in de computer van je eerste gesprekspartner.

En uw gesprekspartner moet ervoor zorgen dat alles in orde is met de luidsprekers - zet bijvoorbeeld een muziekbestand aan of voer een testoproep naar de robot in Skype. En om de luidsprekerinstellingen te controleren, moet u naar het menu "Start" gaan, "Configuratiescherm" selecteren, vervolgens naar "Geluid" gaan en 2 keer op "Speakers" klikken. Dan moet je naar het tabblad "Niveaus" gaan en ervoor zorgen dat de volumeschuifregelaar niet op nul staat. Anders moet u de schuifregelaar bijvoorbeeld naar 40 verplaatsen. Om de wijzigingen op te slaan, moet u op de knop "OK" klikken.

Als het geluid bij u wegvalt, moet u op dezelfde manier uw luidsprekers en de microfoon van de gesprekspartner controleren. Geluid in Skype kan ook verloren gaan doordat u of uw gesprekspartner een slecht gekalibreerde microfoon heeft. Of liever gezegd, het microfoonvolume staat op laag. Om dit te doen, moet u het niveau van het volume controleren door naar "Start - Configuratiescherm - Geluid - Opnemen - Microfoon" te gaan. In dit venster moet u een hoger microfoonvolume instellen door de schuifregelaar naar rechts te schuiven.

Populair per onderwerp