Een Certificaat Voor Een Smartphone Ondertekenen

Inhoudsopgave:

Een Certificaat Voor Een Smartphone Ondertekenen
Een Certificaat Voor Een Smartphone Ondertekenen

Video: Een Certificaat Voor Een Smartphone Ondertekenen

Video: Een Certificaat Voor Een Smartphone Ondertekenen
Video: Een pdf-bestand invullen en digitaal ondertekenen 2024, Mei
Anonim

Bijna elke eigenaar van een smartphone op basis van het Symbian-besturingssysteem (Symbian) had te maken met het probleem van het niet kunnen installeren en uitvoeren van applicaties vanwege het ontbreken of verlopen van het certificaat. Een certificaat voor een Symbian-smartphone is een elektronisch document dat het recht geeft om applicaties te gebruiken (installeren) in de Symbian-omgeving en het certificaat is persoonlijk voor elke individuele gebruiker. Dat wil zeggen dat een applicatie die niet voor uw telefoon is ondertekend, niet voor u werkt.

Symbian-applicaties moeten worden ondertekend met een persoonlijk certificaat
Symbian-applicaties moeten worden ondertekend met een persoonlijk certificaat

instructies:

Stap 1

Om een aanvraag met een persoonlijk certificaat te ondertekenen, moet u het certificaat zelf en een speciale sleutel verkrijgen. Om een certificaat te verkrijgen, moet u de online certificaatverwervingsservice gebruiken (https://allnokia.ru/symb_cert/) In dit geval ontvangt u twee bestanden: het certificaat zelf (bestand met de extensie "cer") en de sleutel tot het certificaat (bestand met de extensie "key")

Stap 2

Er zijn verschillende manieren om een programma te ondertekenen met een certificaat.

Stap 3

Onderteken de applicatie met een certificaat op de computer met behulp van de SISSigner-applicatie. Installeer de applicatie op uw computer 2. Kopieer het certificaat en het sleutelbestand naar de map met het geïnstalleerde programma. Start het programma 4. Geef het pad naar het certificaat en de beveiligingssleutel op. Voer het wachtwoord van het sleutelbestand in. Standaard is dit "12345678", of laat het leeg. Geef het pad op naar het te ondertekenen programma. Klik op de knop Ondertekenen 8. Er wordt een opdrachtpromptvenster geopend. Druk na een korte pauze op een willekeurige toets op het toetsenbord. Uw aanvraag is ondertekend. Nu moet je het downloaden naar je smartphone.

Stap 4

Onderteken de app met een certificaat op uw smartphone met behulp van de MobileSigner-app. Installeer het programma op uw smartphone 2. Plaats uw certificaat en beveiligingssleutel in het geheugen van de smartphone. Voer het programma uit 4. Geef in het SIS-bestandsitem het pad op naar de toepassing die moet worden ondertekend. Geef in het Cert-bestandspunt het pad naar het certificaat op. Geef in het item Sleutelbestand het pad naar de beveiligingssleutel op. Voer bij Wachtwoord het wachtwoord in. Als er geen wachtwoord vereist is, laat u het veld leeg. Meestal is het wachtwoord voor een sleutel een reeks cijfers "12345678". Klik op de knop Ondertekenen. Uw aanvraag is ondertekend.

Stap 5

Onderteken de app met een certificaat op uw smartphone met behulp van de FreeSigner-app. Installeer het programma op uw smartphone 2. Start het programma en ga naar het menu "Functies - Instellingen". 3. Sla de eerste drie stappen over (Self Sign Cert, Self Sign Key en Self Sign Key Pass) 4. Geef in het item Sign Cert het pad naar uw certificaat op, in het item Sign Key - de sleutel, en in het item Sign Key Pass, indien nodig, het wachtwoord voor de sleutel. De standaardwaarde is "12345678". 5. Selecteer in het hoofdvenster van het programma het item "Taak toevoegen". Selecteer de aanvraag die u wilt ondertekenen. Klik op de knop Sis ondertekenen. Smartphone-app ondertekend.

Stap 6

Onderteken de aanvraag met een certificaat online op internet. Ga naar de site OnLine-ondertekening van de aanvraag met een certificaat (https://www.symbiansigned.com/app/page/public/openSignedOnline.do) 2. Vul alle benodigde velden in. Specificeer de IMEI van de telefoon (u kunt uw IMEI zien door de code * # 06 # te kiezen), een echte e-mail, in het veld Toepassing - het pad naar de toepassing op uw computer. Klik onder de regel Capaciteitsinformatie op Alles selecteren. Voer de verificatiecode in die wordt weergegeven in de afbeelding 4. Vink het vakje aan naast Juridische overeenkomst accepteren en klik op de knop Verzonden. Na een tijdje wordt er een e-mail met een bevestigingslink naar het opgegeven e-mailadres gestuurd. Open het en volg de link. Daarna ontvangt u een nieuwe brief in uw e-mail met een link om de ondertekende aanvraag te downloaden. Het blijft alleen om het te downloaden en op uw smartphone te installeren.

Aanbevolen: