Hoe Een Ventilator Op Een Voeding Aan Te Sluiten?

Inhoudsopgave:

Hoe Een Ventilator Op Een Voeding Aan Te Sluiten?
Hoe Een Ventilator Op Een Voeding Aan Te Sluiten?

Video: Hoe Een Ventilator Op Een Voeding Aan Te Sluiten?

Video: Hoe Een Ventilator Op Een Voeding Aan Te Sluiten?
Video: 12 volt ventilator - 13.000 tpm 2024, Mei
Anonim

Er zijn momenten waarop de ventilator stopt met draaien en de voedingscomponenten afkoelt. In dit geval is het helemaal niet nodig om een nieuwe voeding aan te schaffen. De oude ventilator moet worden vervangen. Door de koeler van de voeding te vervangen, verlengt u de levensduur van de unit aanzienlijk en bespaart u op de aanschaf van een nieuwe. Hoewel het vervangen van een koeler niet een heel moeilijke procedure is, zijn er enkele nuances in deze kwestie.

Hoe een ventilator op een voeding aan te sluiten?
Hoe een ventilator op een voeding aan te sluiten?

Noodzakelijk

Computer, koeler, schroevendraaier

instructies:

Stap 1

Eerst moet u de voeding van de computer loskoppelen en verwijderen door het deksel van de behuizing te openen. Koppel alle voedingsdraden los van de componenten van de systeemeenheid. Draai de bevestigingsschroeven aan de achterkant van de computer los en verwijder de PSU uit de behuizing.

Stap 2

Draai nu de schroeven op de behuizing van de voeding zelf los en open het deksel. Vervolgens moet u de draad loskoppelen die de PSU-koeler van spanning voorziet.

Stap 3

Er zijn hier twee opties, afhankelijk van het voedingsmodel. Eerste optie. De ventilator is met een speciale plug aan het bord bevestigd. Om de ventilator los te koppelen van de voeding, hoef je alleen maar de draad naar je toe te trekken.

Stap 4

Zie je geen speciale connector op de plaats waar de ventilator is bevestigd, dan wordt de draad gewoon in het bord op de voeding gesoldeerd. In dergelijke gevallen moet u de koelerdraad voorzichtig op een punt dichter bij de ventilator doorknippen.

Stap 5

Schroef nu de ventilator los van het voedingsdeksel. Het zit vast met vier bouten. Je moet een koeler van precies dezelfde maat kiezen. Dit kan probleemloos bij een computerhardwarewinkel.

Stap 6

Als je een stopcontact in je voeding hebt (degene waarvan je de ventilator hebt verwijderd), sluit je gewoon een nieuwe aan. Als je de draden doorknipt, moet de nieuwe koeler worden gesoldeerd. Knip hiervoor de draden op de nieuwe koeler door. Soldeer vervolgens de draden die u in de PSU doorsnijdt aan de draden die u in de ventilator knipt. Zorg er daarna voor dat u de contacten "isoleert".

Stap 7

Nadat de ventilator is aangesloten, schroeft u deze op het voedingsdeksel. Sluit de PSU-behuizing en schroef de schroeven terug. Pas op dat er geen draden bekneld raken. Installeer de voeding in het chassis. Om de werking te testen, sluit u de draden aan op het moederbord en zet u het aan. Als alles correct is gedaan, zou de voeding moeten werken.

Aanbevolen: