Hoe Een Harde Schijf Op Een Voeding Aan Te Sluiten

Inhoudsopgave:

Hoe Een Harde Schijf Op Een Voeding Aan Te Sluiten
Hoe Een Harde Schijf Op Een Voeding Aan Te Sluiten

Video: Hoe Een Harde Schijf Op Een Voeding Aan Te Sluiten

Video: Hoe Een Harde Schijf Op Een Voeding Aan Te Sluiten
Video: Harde schijf gevallen of kapot – Hard disk Recovery - Hoe kun je een harde schijf herstellen? 2024, April
Anonim

Als u een nieuwe harde schijf hebt gekocht of een harde schijf van een derde partij op uw computer moet aansluiten, is dit niet moeilijk. Afhankelijk van het type harde-schijfverbinding, hebt u mogelijk stroomkabels en een lintkabel nodig om verbinding te maken met het moederbord.

Hoe een harde schijf op een voeding aan te sluiten
Hoe een harde schijf op een voeding aan te sluiten

Noodzakelijk

  • - computer;
  • - schroevendraaier;
  • - HDD.

instructies:

Stap 1

Verwijder de zijkap van de computer om het moederbord bloot te leggen. U kunt dit het beste doen met de computer uitgeschakeld. U moet de harde schijf rechtstreeks aansluiten op de voeding van de computer en alleen op het moederbord als de stroom is uitgeschakeld. Het is ook vermeldenswaard dat de computer niet alleen moet worden uitgeschakeld, maar ook volledig moet worden losgekoppeld van het lichtnet.

Stap 2

Inspecteer de connectoren op het bord en losse connectoren van de voeding. De voedingsconnector van de voedingsdraden moet exact overeenkomen met de connector op de harde schijf. De voeding voor SATA- en IDE-harde schijven is anders: voor de eerste is het een platte connector, meestal zwart, gemaakt in de vorm van een zeer langwerpige letter G. Voor IDE-harde schijven is dit een witte vierpins connector.

Stap 3

Sluit de voeding aan op de harde schijf door de connector zorgvuldig aan te sluiten volgens de sleutel. Sluit de kabel of het lint (in het geval van IDE) aan op het moederbord. Voor IDE-harde schijven is het absoluut noodzakelijk om de prioriteit van de master- en slave-parameters in acht te nemen als een ander apparaat op de lus is aangesloten. Bevestig de harde schijf zodat deze veilig in een horizontale positie staat als u hem niet in de behuizing heeft geschroefd. Zet de computer aan en ga naar het BIOS-gedeelte om te controleren of de harde schijf wordt gedetecteerd door het moederbord.

Stap 4

Alle handelingen met de voeding van de interne componenten van de computer moeten worden uitgevoerd met de voeding losgekoppeld van het lichtnet. Gebruik adapters als u de harde schijf moet aansluiten zonder de computer te onderbreken. Andere delen van een personal computer worden op dezelfde manier gewijzigd, alleen zijn ze lichtjes op verschillende connectoren aangesloten. Over het algemeen kunnen we stellen dat zelfs een beginnende gebruiker een harde schijf op een computer kan aansluiten.

Aanbevolen: