Hoe Extra Voeding Aan Te Sluiten

Inhoudsopgave:

Hoe Extra Voeding Aan Te Sluiten
Hoe Extra Voeding Aan Te Sluiten

Video: Hoe Extra Voeding Aan Te Sluiten

Video: Hoe Extra Voeding Aan Te Sluiten
Video: Tips Voor Aankomen | Hoe Moet Ik AANKOMEN? 2024, Mei
Anonim

Elk jaar groeit de rekenkracht van apparaten in een rap tempo, terwijl ook het stroomverbruik toeneemt. En wanneer de voeding met standaard connectoren op het moederbord niet voldoende is, nemen ze hun toevlucht tot het gebruik van extra geleiders op een aparte lijn van de voeding

Hoe extra voeding aan te sluiten
Hoe extra voeding aan te sluiten

instructies:

Stap 1

De meest resource-intensieve apparaten zijn de centrale processor en discrete high-end grafische kaart. Ook bij gebruik van overklokken zal extra stroom, vanwege het toenemende stroomverbruik, nooit kwaad en zal de stabiliteit van de computer worden gegarandeerd. Voor aansluiting worden gebruikt: vier-, zes- en acht-pins connectoren. Hun aanduiding is respectievelijk 4-pins, 6-pins, 8-pins. Als er een tekort is aan geschikte connectoren, worden adapters 2 * 4 pins molex> 6 pins / 8pins gebruikt. Voor het regelen van extra voeding is ondersteuning van de voedingsmodule nodig. Bij het kiezen van een voeding moet u er rekening mee houden dat zelfs als er geschikte contacten zijn, het vermogen nog steeds niet voldoende kan zijn om het systeem op te starten of stabiel te laten werken.

Stap 2

Om bijvoorbeeld extra stroom op de processor aan te sluiten, sluit je een vier/acht-pins connector aan op de corresponderende connector op het moederbord. Het aansluitschema van de videokaart is vergelijkbaar met het bovenstaande, met behulp van zes- en acht-pins connectoren.

Stap 3

De berekening van extra vermogen wordt uitgevoerd rekening houdend met het vermogen van de voedingsmodule afzonderlijk, het stroomverbruik van de videokaart is bijvoorbeeld 170 W, de PCI-E-bus op het moederbord kan 75 W leveren, elk zes-pins connectoren kunnen ook 75 W leveren, wat betekent dat om de videokaart te laten werken, je twee zes-pins connectoren moet aansluiten voor extra vermogen … Het vermogen wordt berekend met afronding naar boven.

Aanbevolen: