Hoe Een Atx-voeding Aan Te Sluiten

Inhoudsopgave:

Hoe Een Atx-voeding Aan Te Sluiten
Hoe Een Atx-voeding Aan Te Sluiten

Video: Hoe Een Atx-voeding Aan Te Sluiten

Video: Hoe Een Atx-voeding Aan Te Sluiten
Video: ATX voeding 2024, April
Anonim

Om het moederbord van stroom te voorzien, moet je weten welk type unit daarvoor geschikt is. Er zijn maar twee opties: voedingen zoals AT of ATX. Krachtigere moederborden vereisen een extra connector naar de processor.

Hoe een atx-voeding aan te sluiten
Hoe een atx-voeding aan te sluiten

instructies:

Stap 1

Koppel de voeding los van de systeemeenheid van uw pc. Gebruik een enkele 20- of 24-pins connector om de voeding op het moederbord aan te sluiten. Je kunt hem niet verkeerd omdoen, omdat er blokkeersleutels in zijn geïnstalleerd. Als je een 24-pins voeding gaat gebruiken, en het moederbord heeft er maar 20, dan is het goed. Alleen pinnen 11, 12, 23 en 24 worden niet gebruikt. Als we het tegenovergestelde geval beschouwen, d.w.z. E. het aansluiten van een 20-pins voeding op een 24-pins moederbord is deze aansluiting niet mogelijk.

Stap 2

Controleer het moederbord op vier extra pinnen om de atx-voeding aan te sluiten. Deze moederborden zijn ontworpen om krachtige processors te gebruiken. Er passen vier extra draden op de processor: 2 zwarte en 2 gele. Zwarte draden met nulpotentiaal en gele draden met een spanning van +12 V. Als de ATX-voeding geen bijbehorende connector voor dit moederbord heeft, kan deze niet worden gebruikt voor aansluiting.

Stap 3

Gebruik een speciale atx-voeding als u er een krachtige videokaart op moet aansluiten die extra stroom nodig heeft. Houd er rekening mee dat de connectoren op een standaard voedingseenheid en een dergelijke videokaart erg op elkaar lijken, maar verschillen in de set spanningen en soms in de configuratie van de toetsen, waardoor u geen verkeerde aansluiting krijgt.

Stap 4

Sluit op zijn beurt het moederbord aan op de voedingseenheid en vervolgens op de processor en videokaart, indien nodig. De kenmerken van de voeding moeten aangeven waarvoor deze is bedoeld en voor hoeveel aansluitingen deze is ontworpen.

Stap 5

Houd ook rekening met het vermogen van de voeding, want zelfs als het model en de connectoren geschikt zijn, is er mogelijk niet genoeg stroom om alle elementen van de systeemeenheid van stroom te voorzien.

Aanbevolen: