Hoe Kies Je Een Dvd-receiver?

Inhoudsopgave:

Hoe Kies Je Een Dvd-receiver?
Hoe Kies Je Een Dvd-receiver?
Anonim

De dvd-receiver is een gecombineerde eenheid met de functionaliteit van een AV-receiver en een dvd-speler. Maar het kiezen van een dvd-receiver is niet eenvoudig, omdat sommige modellen van dit apparaat verschillen van andere in technische kenmerken.

Hoe kies je een dvd-receiver?
Hoe kies je een dvd-receiver?

Noodzakelijk

dvd-receivers

instructies:

Stap 1

Een van de dingen waarmee u rekening moet houden bij het kiezen van een dvd-receiver zijn de lijnuitgangen. De ideale optie is wanneer de head-unit een signaal naar een externe versterker stuurt via de lijnuitgangen. Doordat de versterker is aangesloten op de lijnuitgang van de dvd-receiver, is het uitgezonden audiosignaal helder, dat wil zeggen zonder vervorming en interferentie.

Stap 2

Houd er rekening mee dat head-units meer dan één line-out kunnen hebben, waarbij sommige modellen een ingebouwde crossover hebben. Dvd-receivers met één lijnuitgang zijn ideaal voor een audiosysteem op instapniveau. Apparaten met twee lijnuitgangen maken het mogelijk om het volume van de achter- en voorluidsprekers rechtstreeks vanaf de head-unit te regelen.

Stap 3

Om audiosystemen van een hoger dan gemiddeld niveau te creëren, wordt gekozen voor dvd-receivers met drie paar lijnuitgangen, dat wil zeggen apparaten waarbij het mogelijk is om een subwoofer aan te sluiten op een aparte lijnuitgang.

Stap 4

Een apart selectiecriterium is gebruiksgemak. Let bij het kiezen van een head-unit op hoe handig het is om de bedieningselementen te gebruiken. Besteed aandacht aan apparaten waarvan de hoofdbesturing een encoder is, dat wil zeggen een multifunctionele regelaar.

Stap 5

Een andere belangrijke specificatie voor dvd-receivers is vermogen. Ondanks dat op de frontpanelen van de meeste toestellen het opschrift 4x50W (en soms 4x55W) pronkt, is het uitgangsvermogen met een vervorming van 1% niet meer dan 17 watt. Als het de bedoeling is om akoestiek aan te sluiten op eindversterkers, moet de voorkeur worden gegeven aan een ontvanger met MOSFET-eindtrappen die een groot dynamisch afspeelbereik bieden.

Stap 6

Een andere parameter is het ondersteunde afspeelformaat: dvd, cd, mp3, jpeg, mpeg4 en andere.

Aanbevolen: