Hoe De Toegang Tot Een Lokale Schijf Te Sluiten

Inhoudsopgave:

Hoe De Toegang Tot Een Lokale Schijf Te Sluiten
Hoe De Toegang Tot Een Lokale Schijf Te Sluiten

Video: Hoe De Toegang Tot Een Lokale Schijf Te Sluiten

Video: Hoe De Toegang Tot Een Lokale Schijf Te Sluiten
Video: Citrix toegang tot lokale schijven 2024, Mei
Anonim

Het weigeren van toegang tot een geselecteerde lokale schijf aan een specifieke gebruiker of groep gebruikers is een standaardprocedure in het Microsoft Windows-besturingssysteem en wordt uitgevoerd door standaardmiddelen van het systeem zelf.

Hoe de toegang tot een lokale schijf te sluiten
Hoe de toegang tot een lokale schijf te sluiten

instructies:

Stap 1

Roep het hoofdmenu van het Microsoft Windows-besturingssysteem op door op de knop "Start" te klikken om de bewerking van het beperken van de toegang tot de geselecteerde lokale schijf uit te voeren en ga naar het item "Deze computer".

Stap 2

Roep het contextmenu van de lokale lul op die de toegang moet worden geweigerd door met de rechtermuisknop te klikken en het item "Eigenschappen" te selecteren.

Stap 3

Ga naar het tabblad "Beveiliging" van het dialoogvenster dat wordt geopend en gebruik de knop "Geavanceerd".

Stap 4

Klik op de knop Toevoegen en klik op de knop Geavanceerd in het volgende dialoogvenster.

Stap 5

Klik op de knop "Zoeken" en definieer het account om de toegang tot het geselecteerde lokale station te beperken.

Stap 6

Bevestig uw selectie met OK en schakel het selectievakje uit in het nieuwe dialoogvenster Permission Entry for Local Drive Disk DriveName.

Stap 7

Bevestig de uitvoering van de opdracht door op OK te klikken en herhaal dezelfde actie om de geselecteerde wijzigingen toe te passen.

Stap 8

Keer terug naar het hoofdmenu "Start" om de procedure voor het weigeren van toegang tot de geselecteerde lokale schijf te implementeren met behulp van een alternatieve methode en ga naar het item "Uitvoeren".

Stap 9

Voer de waarde gpedit.msc in het veld "Openen" in en bevestig de uitvoering van de opdracht om de tool "Groepsbeleid-editor" te starten door op OK te klikken.

Stap 10

Vouw het knooppunt Lokale computer in het linkerdeelvenster van het editorvenster uit en ga naar Gebruikersconfiguratie.

Stap 11

Selecteer "Beheersjablonen" en ga naar "Verkenner".

Stap 12

Open het beleid "Weiger toegang tot schijven via" Mijn computer "in het rechterdeel van het editorvenster door te dubbelklikken en ga naar het tabblad "Parameter" van het dialoogvenster Eigenschappen dat wordt geopend.

Stap 13

Selecteer de optie "Ingeschakeld" en bevestig uw keuze door op de knop OK te drukken en open het venster "Geselecteerde schijven verbergen in het venster" Mijn computer " door met de muis te dubbelklikken.

Stap 14

Ga naar het tabblad Instelling van het dialoogvenster met beleidseigenschappen dat wordt geopend en pas het selectievakje toe op het veld Ingeschakeld.

Stap 15

Bevestig de opdracht door op OK te klikken en sluit de tool Groepsbeleid-editor.

Aanbevolen: