Toegang Tot Een Lokale Schijf Weigeren

Inhoudsopgave:

Toegang Tot Een Lokale Schijf Weigeren
Toegang Tot Een Lokale Schijf Weigeren

Video: Toegang Tot Een Lokale Schijf Weigeren

Video: Toegang Tot Een Lokale Schijf Weigeren
Video: Citrix toegang tot lokale schijven 2023, Maart
Anonim

Onjuiste acties door incompetente gebruikers kunnen uw computer beschadigen. OS Windows-tools kunnen helpen deze schade te minimaliseren door de toegang tot bepaalde groepen leden tot lokale schijven en de daarop opgeslagen gegevens te beperken.

Toegang tot een lokale schijf weigeren
Toegang tot een lokale schijf weigeren

instructies:

Stap 1

Bepaal de rechten en mogelijkheden voor elke gebruikersgroep. Om dit te doen, selecteert u in het menu Start de opdracht Uitvoeren en typt u in het zoekvak: control userpasswords2.

Stap 2

Selecteer in het venster "Accounts …" de gebruiker die de toegang tot de systeemschijf gaat blokkeren en klik op "Eigenschappen". Stel op het tabblad Groepslidmaatschap het keuzerondje Toegangsniveau … in op Beperkt. Bevestig de beslissing door op OK te klikken.

Stap 3

Als u het NTFS-bestandssysteem hebt geïnstalleerd, opent u het contextmenu door met de rechtermuisknop op het lokale schijfpictogram te klikken en "Eigenschappen" te selecteren. Vink op het tabblad "Toegang" "Delen annuleren …" aan. Ga naar het tabblad "Beveiliging" en wijs machtigingen en beperkingen toe aan groepen en individuele gebruikers.

Stap 4

Als het tabblad Beveiliging niet beschikbaar is, kiest u Mapopties … in het menu Extra. Schakel op het tabblad "Weergave" het vinkje uit "Gebruik basis delen …" en klik op OK om te bevestigen.

Stap 5

Klik op "Toevoegen" en voer uw account in het nieuwe venster in. Gebruik de OK-knop om te bevestigen. Als u de gebruiker alle acties met de lokale schijf wilt verbieden, vinkt u het selectievakje "Weigeren" naast het item "Volledige toegang" aan

Stap 6

Als u slechts enkele van de acties wilt verbieden, maakt u een fijnere instelling. Klik op "Geavanceerd" en vervolgens in een nieuw venster - "Wijzigen". U kunt deze gebruiker alleen informatie van de lokale schijf laten lezen en eventuele wijzigingen weigeren

Stap 7

Als uw computer Windows XP Home Edition gebruikt, start u opnieuw op en gebruikt u de Veilige modus. Om dit te doen, drukt u op F8 na het eerste onderzoek van de hardware en selecteert u het juiste item in het opstartoptiesmenu. In deze modus is het tabblad "Beveiliging" beschikbaar. Ga naar binnen en stel machtigingen en beperkingen in voor alle gebruikers.

Populair per onderwerp