Hoe De Toegang Tot Een Schijf Te Herstellen

Inhoudsopgave:

Hoe De Toegang Tot Een Schijf Te Herstellen
Hoe De Toegang Tot Een Schijf Te Herstellen

Video: Hoe De Toegang Tot Een Schijf Te Herstellen

Video: Hoe De Toegang Tot Een Schijf Te Herstellen
Video: Harde schijf gevallen of kapot – Hard disk Recovery - Hoe kun je een harde schijf herstellen? 2024, Mei
Anonim

Als u de lokale schijfinstellingen verkeerd configureert, kan het moeilijk zijn om toegang te krijgen tot deze objecten. Soms treedt dit probleem op na het opnieuw installeren van het Windows Seven-besturingssysteem.

Hoe de toegang tot een schijf te herstellen
Hoe de toegang tot een schijf te herstellen

instructies:

Stap 1

Probeer eerst de eigenaar van een specifieke lokale schijf te wijzigen. Zet uw computer aan en meld u aan bij het besturingssysteem. Gebruik hiervoor een account met beheerdersrechten. Open Windows Verkenner (menu Deze computer).

Stap 2

Zoek het pictogram van de lokale schijf waartoe u geen toegang hebt. Klik erop met de rechtermuisknop en selecteer "Eigenschappen". Nadat u het nieuwe instellingenmenu hebt geopend, opent u het tabblad Beveiliging.

Stap 3

Klik op de knop Geavanceerd onderaan het menu. Open het item "Eigenaar". Controleer uw huidige instellingen voor schijftoegang. Klik op de knop "Wijzigen".

Stap 4

Selecteer nu met de linkermuisknop de groep "Beheerders". Het moet de rekening bevatten waarvoor u toegang opent. Activeer de optie "Eigenaar van subcontainers en objecten vervangen" door het vakje aan te vinken waar u deze wilt hebben. Klik op de knop Toepassen.

Stap 5

Bevestig de start van het proces van het wijzigen van de eigenaar van de lokale schijf. Start uw computer opnieuw op na het voltooien van de beschreven stappen. Open elke map in de hoofdmap van het lokale station een voor een. Bevestig de wijziging in de instellingen voor toegang tot de opgegeven mappen.

Stap 6

Probeer de eigenaar van een niet-systeempartitie op de harde schijf te wijzigen via de opdrachtregel. Open het startmenu. Typ cmd in de zoekbalk en druk op Enter. Uiteraard moeten deze manipulaties worden uitgevoerd met behulp van een beheerdersaccount.

Stap 7

Voer na het openen van de console het commando takeown / f D: / r / d y in. Dit voorbeeld wijzigt de toegang voor lokaal station D. Als u de machtigingen voor een andere partitie moet wijzigen, voert u de juiste letter in. Voer nu het commando icacls D: / grant: r gebruikersnaam: F / t in. Vervang gebruikersnaam door uw accountnaam.

Aanbevolen: