Toegang Tot Een Lokale Schijf Openen

Inhoudsopgave:

Toegang Tot Een Lokale Schijf Openen
Toegang Tot Een Lokale Schijf Openen

Video: Toegang Tot Een Lokale Schijf Openen

Video: Toegang Tot Een Lokale Schijf Openen
Video: Citrix toegang tot lokale schijven 2024, April
Anonim

Het is logisch om de toegang tot harde schijven op een computernetwerk van een bedrijf te openen om het productieproces te versnellen. Om elke gebruiker het recht te geven over de gegevens van elke computer op het netwerk te beschikken, is het noodzakelijk om het adres van zijn computer in het toegangsprotocol in te stellen. Hoe stel ik mijn lokale schijf open voor gebruikers op mijn lokale netwerk?

Toegang tot een lokale schijf openen
Toegang tot een lokale schijf openen

instructies:

Stap 1

Ga naar het Start-knopmenu. Selecteer "Mijn computer". In principe kunt u dit doen door te dubbelklikken op het pictogram "Deze computer" in de linkerbovenhoek van uw bureaublad. Er gaat een raam voor je open. Selecteer de lokale schijf erin, toegang die u wilt openen. Klik erop met de rechtermuisknop, in het menu dat verschijnt, selecteer "Eigenschappen". Er verschijnt een venster voor je.

Stap 2

Selecteer het tabblad "Toegang". Zoek en selecteer daarin het item "Als u de toegang tot de hoofdmap van de schijf wilt openen, klikt u hier." Vink het vakje aan naast Deze map delen. U vindt het onder het gedeelte 'Netwerk delen en beveiliging'. Geef vervolgens de netwerknaam op van de lokale schijf die als een share op het lokale netwerk zal verschijnen.

Stap 3

Vink het vakje aan naast "Sta wijzigen van het bestandsnetwerk toe" om toegang tot de lokale schijf te openen. Daarna kunnen andere netwerkgebruikers vrij beschikken over de informatie die erop is opgeslagen.

Stap 4

Om verschillende soorten onaangename momenten te voorkomen die verband houden met foutieve correctie van informatie, schakelt u het selectievakje naast het item "Sta het wijzigen van bestanden via het netwerk toe" uit, zodat de informatie van de geselecteerde lokale schijf beschikbaar is voor andere gebruikers in alleen-lezen modus.

Stap 5

Wijzigingen toepassen. Klik hiervoor op OK. Als je alles correct hebt gedaan, wordt de schijf die is geselecteerd om te delen weergegeven in het venster "Deze computer" als een pictogram met een open handpalm.

Stap 6

Om de toegang tot een bepaalde map te openen, en niet de schijf als geheel, doet u alles in overeenstemming met de hierboven beschreven instructies. Als u alleen bepaalde gebruikers toegang wilt geven, geef dan hun adressen op het netwerk op zodat alleen zij het recht hebben om documenten op een open lokale schijf te bekijken.

Aanbevolen: