Hoe De Toegang Tot Een Harde Schijf Te Sluiten

Inhoudsopgave:

Hoe De Toegang Tot Een Harde Schijf Te Sluiten
Hoe De Toegang Tot Een Harde Schijf Te Sluiten

Video: Hoe De Toegang Tot Een Harde Schijf Te Sluiten

Video: Hoe De Toegang Tot Een Harde Schijf Te Sluiten
Video: Citrix toegang tot lokale schijven 2024, April
Anonim

Als u toegang tot informatie op uw harde schijf wilt voorkomen, kunt u beter niet afzonderlijke bestanden of mappen beveiligen, maar de hele harde schijf of specifieke partities. Hiervoor kunnen verschillende methoden worden gebruikt.

Hoe de toegang tot een harde schijf te sluiten
Hoe de toegang tot een harde schijf te sluiten

instructies:

Stap 1

Probeer eerst de toegang tot de schijf te sluiten met behulp van de standaardmethoden van het Windows-besturingssysteem. De beste bescherming wordt geboden in Windows 7. Open het menu "Deze computer". Gebruik de knop in het "Start"-paneel of de combinatie van de toetsen Win en E. Klik met de rechtermuisknop op een van de harde schijfpartities en plaats de muisaanwijzer op het item "Delen". Selecteer in het menu dat wordt geopend het item "Geavanceerde instellingen voor delen".

Stap 2

Klik op het tabblad "Toegang" dat verschijnt op de knop "Geavanceerde instellingen". Vink het vakje aan naast Deze map delen. Klik op de knop Machtigingen. In het menu Gebruikersgroepen is hoogstwaarschijnlijk alleen de groep Iedereen actief. Selecteer het en klik op de knop "Verwijderen". Bevestig de verwijdering van deze categorie.

Stap 3

Klik nu op de knop Toevoegen en voer uw gebruikersnaam in. Deze bewerking wordt aanbevolen als u een met een wachtwoord beveiligde beheerdersaccount gebruikt. Klik na het invoeren van de naam nogmaals op de knop "Toevoegen".

Stap 4

Vink nu onder aan het menu het vakje aan naast de optie "Volledig beheer". Klik op de knop Toepassen en wacht tot de nieuwe regels voor deze sectie zijn geïnstalleerd. Open het tabblad Beveiliging en klik op de knop Bewerken.

Stap 5

Schakel absoluut alle items voor elke gebruiker uit, behalve de beheerder. Klik op de knop Toepassen. Volg dezelfde procedure om de toegang tot andere partities op de harde schijf te sluiten.

Aanbevolen: