Hoe De Bron Te Achterhalen?

Inhoudsopgave:

Hoe De Bron Te Achterhalen?
Hoe De Bron Te Achterhalen?

Video: Hoe De Bron Te Achterhalen?

Video: Hoe De Bron Te Achterhalen?
Video: Luizenkliniek Online Scholen Service Training Video 2024, Mei
Anonim

"Bron" wordt meestal de code van een programma genoemd in een voor mensen leesbare programmeertaal (op hoog niveau). Met deze code kunt u wijzigingen aanbrengen in het programma (script, flashfilm, java-applicatie, applicatieprogramma, etc.). De auteur of distributeur van het programma beslist zelf of hij de broncode samen met het eindproduct verspreidt. Er is een hele klasse applicaties die "open source" worden gedistribueerd, de broncode van andere programma's (bijvoorbeeld JavaScript-scripts of HTML-pagina's) kan per definitie niet worden verborgen, en de broncode van andere programma's is onderhevig aan aan auteursrecht.

Hoe de bron te achterhalen?
Hoe de bron te achterhalen?

instructies:

Stap 1

Haal de broncode van de open source-applicatie op van de site van de auteur of distributeur van dit softwareproduct. U kunt het adres van de site meestal vinden in het gedeelte van het menu met de naam "Help", als u het item "Over" daarin selecteert.

Stap 2

Klik met de rechtermuisknop op een webpagina als u de broncode wilt openen. In elke browser bevat het contextmenu van de vervolgkeuzelijst de opdracht bron bekijken, hoewel de bewoording ervan enigszins kan verschillen. U kunt zonder het contextmenu - de ctrl + u-toetscombinatie dupliceert de oproep naar de bronweergaveopdracht. Sommige browsers hebben ingebouwde browsertools (Mozilla Firefox, Google Chrome), andere gebruiken hiervoor externe programma's - meestal Kladblok. U kunt de op deze manier verkregen paginabron opslaan in een bestand.

Stap 3

Sla de webpagina op samen met de bronbestanden die deze gebruikt als u de JavaScrip-bronscripts in afzonderlijke bestanden wilt opnemen. Het dialoogvenster voor opslaan wordt in browsers opgeroepen door op de toetsencombinatie ctrl + s te drukken, en om alle hulpbestanden, inclusief JavaScrip-bronnen, op te slaan in de vervolgkeuzelijst Bestandstype, selecteert u het item Complete webpagina. De bestanden die u nodig hebt, hebben de extensie js.

Stap 4

Als je de bronnen van server-side scripts (PHP, Perl, etc.) nodig hebt, zul je ze niet op dezelfde manier kunnen krijgen - in tegenstelling tot client-side scripts, worden ze niet naar de browser van de sitebezoeker gestuurd. Het zal niet werken om ze zelf van de server te krijgen zonder illegale methoden te gebruiken als de software daar correct is geconfigureerd. Om ze te krijgen, neemt u contact op met de eigenaar of probeert u een analoog op internet te vinden.

Stap 5

Bijna hetzelfde is het geval met de bronnen van flash-elementen, met het verschil dat ze niet op de server worden opgeslagen - de bronnen (bestanden met de fla-extensie) worden gecompileerd in programmacode (bestanden met de swf-extensie) nog voordat ze worden gepost op het internet. Maar hoewel de originele bronnen alleen van de eigenaar of auteur kunnen worden verkregen, is het mogelijk om ze met een voldoende mate van nauwkeurigheid te reproduceren. Hiervoor zijn gespecialiseerde programma's bedoeld - bijvoorbeeld Flash Decompiler Trillix.

Aanbevolen: