Hoe Te Installeren Vanaf De Bron

Inhoudsopgave:

Hoe Te Installeren Vanaf De Bron
Hoe Te Installeren Vanaf De Bron

Video: Hoe Te Installeren Vanaf De Bron

Video: Hoe Te Installeren Vanaf De Bron
Video: hoe werkt een USB stick 2024, April
Anonim

De software-industrie heeft in haar korte geschiedenis veel veranderingen ondergaan. Dus tot voor kort werd de ontwikkeling en distributie van open source software beschouwd als het lot van enthousiastelingen. Tegenwoordig bouwen veel bedrijven hun bedrijf op op basis van Open Source. Er is steeds meer software in de wereld die gratis en in de vorm van broncode wordt verspreid. Veel gebruikers geven de voorkeur aan dit soort software boven oplossingen "uit de doos", omdat het niet zo moeilijk is om programma's vanaf de bron te installeren.

Hoe te installeren vanaf de bron
Hoe te installeren vanaf de bron

Noodzakelijk

Beheerdersrechten op de lokale computer. Vaardigheden in het lezen van technische documentatie. Compiler. Optioneel: internettoegang voor het downloaden van extra programma's, bibliotheken

instructies:

Stap 1

Bekijk de documentatie voor het bouwen en installeren van de software. Meestal worden korte instructies gegeven in de readme.txt- of readme.html-bestanden die zich in de root van de broncodeboom bevinden. Deze bestanden bevatten meestal links naar gedetailleerde instructies, indien aanwezig. De beschrijving van het bouw- en installatieproces kan een lijst met vereisten voor de besturingsomgeving bevatten. Voor het bouwen van een project kunnen bijvoorbeeld specifieke bibliotheken of frameworks nodig zijn. Hier kunnen ook compilervereisten worden gespecificeerd.

Stap 2

Download en installeer extra software. Download en installeer indien nodig de ontbrekende componenten die nodig zijn om de applicatie vanaf de bron te bouwen. Bij het bouwen van applicaties op Linux-besturingssystemen kan het autotools-pakket en de gcc-compiler van een bepaalde versie bijvoorbeeld vereist zijn.

Stap 3

Configureer het project. Configuratie-opties worden meestal gegeven in de bijbehorende documentatie. Het project kan configuratiescripts bevatten, zoals configure. Ook kan de configuratie worden gedaan door de waarden van de constanten in de configuratiebestanden te wijzigen.

Stap 4

Bouw het project. Zie de documentatie voor de exacte instructies voor het initialiseren van het bouwproces. In de regel volstaat het om slechts één opdracht uit te voeren om het te starten. Op Linux-achtige systemen wordt het bouwen van projecten meestal gedaan met een tool zoals make, met behulp van instructiebestanden die makefile worden genoemd. Voer daarom, om te beginnen met bouwen, de opdracht make uit in de projectdirectory. Bij het bouwen onder Windows kunnen extra scripts of batchbestanden worden gebruikt. Er zijn echter vaak versies van assemblagebestanden voor compilers zoals nmake in de projectdirectory's, en de assemblage kan worden uitgevoerd door de compiler te starten met een soortgelijk bestand als een opdrachtregelparameter.

Stap 5

Installeer software gebouwd vanaf de bron. Installeer volgens de instructies in de documentatie. Op Linux-systemen is het in de regel voldoende om de opdracht "make install" uit te voeren om de projectbuildresultaten te installeren. Bij het bouwen onder Windows kan voor de installatie een apart batchbestand worden gebruikt.

Aanbevolen: