Hoe Een Firewall Te Verwijderen

Inhoudsopgave:

Hoe Een Firewall Te Verwijderen
Hoe Een Firewall Te Verwijderen

Video: Hoe Een Firewall Te Verwijderen

Video: Hoe Een Firewall Te Verwijderen
Video: How to Turn off Windows Firewall in Windows 7 2024, Mei
Anonim

Windows Firewall beschermt uw computer tegen onbevoegde toegang. Het lijkt erop, waarom zo'n handige functie uitschakelen? Toch moet dit vrij vaak gebeuren. Wanneer u bijvoorbeeld een firewall installeert, wordt het aanbevolen om de firewall uit te schakelen, omdat het geïnstalleerde programma zijn functies zal uitvoeren. Als ze tegelijkertijd actief zijn, kunnen er conflicten ontstaan.

Hoe een firewall te verwijderen
Hoe een firewall te verwijderen

Noodzakelijk

Computer met Windows-besturingssysteem (XP, Windows 7), basis computervaardigheden

instructies:

Stap 1

In Windows XP is het uitschakelen van de firewall eenvoudig genoeg. Open het Configuratiescherm via Instellingen in het menu Start. Selecteer het item "Firewall" en vink in het geopende venster op het tabblad "Algemeen" het item "Uitschakelen" aan.

Stap 2

Ga vervolgens in het "Configuratiescherm" naar het menu "Windows Security Center". Aan de linkerkant van het venster ziet u een lijst met de titel Bronnen. Klik op de hyperlink "Beveiligingscentrum-waarschuwingen wijzigen". Schakel in het vervolgkeuzemenu het selectievakje naast het item 'Firewall' uit.

Stap 3

Voor Windows 7 is de procedure voor het uitschakelen van de firewall iets gecompliceerder. Typ in de zoekbalk van het menu Start "shell: ControlPanelFolder" en druk op "Enter". Klik in het geopende venster op de regel "Windows Firewall". Selecteer aan de linkerkant van het venster Windows Firewall in- of uitschakelen.

Stap 4

Controleer voor elk van de aangegeven netwerktypen de regel "Windows Firewall uitschakelen". Windows Firewall is uitgeschakeld, nu moet u stoppen en de Firewall-service uitschakelen. Typ services.msc in de zoekbalk van het startmenu en druk op Enter. Selecteer aan de rechterkant van het menu Services de optie Windows Firewall. Klik in het venster dat verschijnt op het tabblad "Algemeen" op de knop "Stoppen" en selecteer vervolgens in de selectieregel "Opstarttype" de optie "Uitgeschakeld". Klik OK.

Stap 5

Open het menu Start, typ msconfig in de zoekbalk en druk op Enter. Zoek in het venster dat verschijnt op het tabblad "Services" de regel "Windows Firewall" en schakel het selectievakje uit en klik vervolgens op "OK". Als deze stap niet is voltooid, blijft de Firewall-service bij elke herstart samen met Windows 7 starten.

Aanbevolen: