Schrijfbeveiliging Verwijderen En Een Bestand Verwijderen

Inhoudsopgave:

Schrijfbeveiliging Verwijderen En Een Bestand Verwijderen
Schrijfbeveiliging Verwijderen En Een Bestand Verwijderen

Video: Schrijfbeveiliging Verwijderen En Een Bestand Verwijderen

Отличия серверных жестких дисков от десктопных
Video: How to Remove Write Protection on USB drive - 2016 2023, Januari-
Anonim

Wanneer een poging wordt gedaan om enkele bestanden te verwijderen, geeft het besturingssysteem een ​​bericht weer over de onmogelijkheid van een dergelijke bewerking en voert het niet de vereiste actie uit. Soms is dit te wijten aan het gebrek aan fysieke mogelijkheid om iets op de schijf te veranderen - bijvoorbeeld op een "gefinaliseerde" of niet-herschrijfbare optische schijf. In alle andere gevallen kunt u proberen dit probleem softwarematig op te lossen.

Schrijfbeveiliging verwijderen en een bestand verwijderen
Schrijfbeveiliging verwijderen en een bestand verwijderen

instructies:

Stap 1

Controleer of het kenmerk alleen-lezen is ingeschakeld in de bestandseigenschappen. Als dit het geval is, moet deze instelling worden geannuleerd, anders zijn er geen wijzigingen aan het bestand, inclusief het verwijderen ervan, mogelijk. Als het bestand niet op het bureaublad staat, zoek het dan op met behulp van de "Verkenner" - druk op de Win + E-toetscombinatie en navigeer door de mappenboom naar de map waarin het vereiste bestand is opgeslagen.

Stap 2

Klik met de rechtermuisknop op het bestand, deze actie zal een contextmenu openen waarin u de onderste regel - "Eigenschappen" moet selecteren.

Stap 3

Het eerste tabblad van het venster dat wordt geopend - "Algemeen" - bevat een sectie met de nodige instellingen: zoek in het onderste gedeelte het opschrift "Attributen" en het selectievakje "Alleen lezen" rechts ervan. Als dit vakje is aangevinkt, schakelt u het uit en klikt u op OK. Verwijder vervolgens het bestand en hiermee is de procedure voltooid. Als de reden niet in dit kenmerk staat, gaat u verder met de volgende stap.

Stap 4

Het bestand dat u wilt verwijderen, kan worden geblokkeerd door een van de toepassingen die momenteel worden uitgevoerd. Als het een applicatieprogramma is, sluit het dan gewoon om het slot te ontgrendelen. Probeer dit - sluit alle actieve toepassingen, wacht een minuut en probeer het bestand te verwijderen. Als dit niet lukt, moet u de programma's die op de achtergrond worden uitgevoerd sluiten - antivirus, firewall, enz. Als dit niet helpt, probeert u een andere methode.

Stap 5

Een bestand dat niet door een toepassing, maar door een systeemtoepassing is vergrendeld, kan worden verwijderd door de computer opnieuw op te starten in de "veilige modus". Dan zal het besturingssysteem in een ingekorte vorm werken, zullen veel systeemdiensten worden uitgeschakeld en wordt de kans groter dat het probleembestand uiteindelijk wordt bevrijd van het "exploiter"-programma. Om deze methode te gebruiken, drukt u op de Win-knop, start u de herstartbewerking vanuit het hoofdmenu en drukt u op de F8-toets wanneer het opnieuw opstarten begint. Er verschijnt een menu op het scherm waarin u een van de drie opties voor de veilige modus moet selecteren. Wacht daarna tot het systeem is opgestart en verwijder het bestand.

Stap 6

Gebruik programma's waarmee u elk bestand met geweld kunt ontgrendelen als de standaard OS-tools u dit niet toestaan. Het kan bijvoorbeeld Unlocker zijn - een klein en gratis hulpprogramma met een Russische interface, dat kan worden gedownload van de site

Populair per onderwerp