Hoe Een Programma Met Een Firewall Te Blokkeren

Inhoudsopgave:

Hoe Een Programma Met Een Firewall Te Blokkeren
Hoe Een Programma Met Een Firewall Te Blokkeren

Video: Hoe Een Programma Met Een Firewall Te Blokkeren

Отличия серверных жестких дисков от десктопных
Video: hoe moet je een programma blokkeren met windows firewall 2023, Januari-
Anonim

Een van de tools van moderne besturingssystemen die een sleutelrol spelen bij het waarborgen van de beveiliging, is een firewall (firewall). Windows-besturingssystemen hebben een ingebouwde firewall die standaard bijna alle programma's en services blokkeert. Wanneer u uw computer configureert om met een netwerk te werken en deze vervolgens gebruikt, kunnen veel poorten, services en toepassingen worden gedeblokkeerd. Maar hoe blokkeer je het programma weer met de firewall?

Hoe een programma met een firewall te blokkeren
Hoe een programma met een firewall te blokkeren

Het is nodig

beheerdersrechten in Windows

instructies:

Stap 1

Open het bedieningspaneel. Klik hiervoor op de knop "Start", die zich in de taakbalk van het bureaublad bevindt. Selecteer in het menu dat wordt geopend het item "Instellingen", klik in het onderliggende menu op het item "Configuratiescherm".

Stap 2

Zoek de Windows Firewall-snelkoppeling in het Configuratiescherm dat verschijnt. Als het configuratiescherm items per categorie weergeeft, klikt u op de link "Netwerk- en internetverbindingen". Zoek de snelkoppeling in de lijst door naar de itemnamen te kijken. Om het zoeken efficiënter te maken, kunt u overschakelen naar de weergavemodus "Tabel" (hiervoor moet u op het overeenkomstige item in het gedeelte "Bekijken" van het hoofdmenu klikken) en de lijst sorteren op de kolom "Naam".

Stap 3

Open de ingebouwde firewallbeheerinterface van Windows. Dubbelklik op de snelkoppeling "Windows Firewall" of klik met de rechtermuisknop op de snelkoppeling en selecteer "Openen" in het contextmenu.

Stap 4

Zoek het programma dat u wilt blokkeren. Schakel in het venster voor firewallbeheer naar het tabblad Uitzonderingen. Bekijk de lijst met programma's en services. Markeer het item dat overeenkomt met het programma dat moet worden geblokkeerd.

Stap 5

Zorg ervoor dat het gemarkeerde item in de lijst met uitsluitingen overeenkomt met de toepassing die u wilt blokkeren. Klik op de knop Wijzigen in het venster Windows Firewall. Het dialoogvenster "Programma wijzigen" wordt geopend. Het veld Pad bevat het volledige pad naar het uitvoerbare bestand van de toepassing. Als dit specifieke programma moet worden geblokkeerd, gaat u verder met de volgende stap. Als dit niet het juiste programma is, gaat u verder met stap 4 voor verder zoeken.

Stap 6

Blokkeer het programma met een firewall. Schakel het selectievakje naast de programmanaam uit in het vak Naam van de lijst Programma's en services. Klik op de knop "OK" in het dialoogvenster "Windows Firewall".

Populair per onderwerp