Hoe De Ventilator Op Het Apparaat Te Vervangen?

Inhoudsopgave:

Hoe De Ventilator Op Het Apparaat Te Vervangen?
Hoe De Ventilator Op Het Apparaat Te Vervangen?

Video: Hoe De Ventilator Op Het Apparaat Te Vervangen?

Video: Hoe De Ventilator Op Het Apparaat Te Vervangen?
Video: Ventilatorwaaier vervangen van droger, PartsNL uitleg 2024, April
Anonim

Het uitvallen van de ventilator die in de computersysteemeenheid is geïnstalleerd, kan meerdere apparaten tegelijk beschadigen. Het is vooral belangrijk om de koeler van de voeding in de gaten te houden, omdat oververhitting van deze apparatuur een grote spanningspiek kan veroorzaken.

Hoe de ventilator op het apparaat te vervangen?
Hoe de ventilator op het apparaat te vervangen?

Noodzakelijk

  • - kruiskopschroevendraaier;
  • - soldeerbout;
  • - mes;
  • - isolatieband.

instructies:

Stap 1

Als u merkt dat de voeding van de computer erg heet wordt, moet u de koeler schoonmaken. Zet uw computer uit en verwijder de voeding. Zorg ervoor dat u het apparaat van tevoren loskoppelt van het lichtnet. Demonteer het apparaat door een paar schroeven los te draaien met een kruiskopschroevendraaier.

Stap 2

Stofzuig de binnenkant van de voeding. Verwijder eventueel achtergebleven stof met wattenstaafjes. Week ze in een alcoholoplossing en veeg de koelbladen schoon. Als de ventilator volledig defect is, moet deze dringend worden vervangen.

Stap 3

Zet de computer niet aan met een defecte voeding. Dit kan het moederbord en andere kritieke componenten beschadigen. Ontdek uw PSU-model en koelertype. Verwijder de oude ventilator. Om dit te doen, soldeert u de koelere stroomdraden los van het blokbord.

Stap 4

Soms is het verstandiger om de kabels gewoon door te knippen. Dit zal het in de toekomst mogelijk maken om de draden met elkaar te verbinden, en niet om de kabels aan het bord te solderen. Draai de schroeven los en verwijder de ventilator.

Stap 5

Koop een nieuwe koeler die past bij het vermogen en de grootte. Het is het beste om een exacte kopie van de oude koeler te kiezen of een volledige analoog. Plaats de nieuwe ventilator in de voeding en schroef deze vast. Zorg ervoor dat het apparaat niet wiebelt.

Stap 6

Sluit de koelerdraden aan op de kabels die van de voedingskaart komen. Als u geen soldeerbout kunt gebruiken, draait u de draden gewoon stevig in elkaar.

Stap 7

Zorg ervoor dat u de blootgestelde delen omwikkelt met isolatietape. Monteer de voedingskast. Installeer het niet in de computerbehuizing. Sluit de voedingskabel aan op het apparaat. Sluit deze kabel nu aan op een 220 volt stopcontact.

Stap 8

Zet uw computer aan en controleer of de koeler goed werkt. Koppel het apparaat los van het elektriciteitsnet en installeer het apparaat in de behuizing.

Aanbevolen: