Een Ventilator In Een Laptop Vervangen

Inhoudsopgave:

Een Ventilator In Een Laptop Vervangen
Een Ventilator In Een Laptop Vervangen

Video: Een Ventilator In Een Laptop Vervangen

Video: Een Ventilator In Een Laptop Vervangen
Video: How To Replace Your Noisy HP Laptop Fan 2024, April
Anonim

Ventilatoren in een mobiele computer zijn essentieel om kritieke apparaten koel te houden. Het is belangrijk om te begrijpen dat het uitvallen van één koeler tot onherstelbare gevolgen kan leiden. Meestal verslechteren videoadapters en processors door oververhitting.

Een ventilator in een laptop vervangen
Een ventilator in een laptop vervangen

Noodzakelijk

  • - schroevendraaier;
  • - metalen spatel;
  • - koelpasta;
  • - Everest.

instructies:

Stap 1

Installeer de Everest-software. Het is noodzakelijk om de temperatuur van sommige elementen van de mobiele computer te bepalen. Voer het hulpprogramma uit en open het menu "Sensor". Zoek apparatuur die heter is dan normaal.

Stap 2

Zet uw mobiele computer uit. Koppel de voeding los van het apparaat. Haal de batterij uit het compartiment. Gebruik een kruiskopschroevendraaier om de gewenste schroeven uit de laptopbehuizing te verwijderen.

Stap 3

Verwijder de componenten die de demontage van de laptoptas blokkeren. Meestal zijn deze apparaten geheugenmodules, een harde schijf en een dvd-station. Gebruik een metalen spatel om de onderkant en bovenkant van het lichaam te scheiden. U kunt ook een platte schroevendraaier gebruiken. Houd er rekening mee dat dit het risico op krassen op uw apparaat vergroot.

Stap 4

Meestal is het vóór de definitieve demontage van de behuizing nodig om verschillende kabels los te koppelen. Volg deze procedure met een lang smal pincet. Zoek de defecte koeler en trek de stekker uit het stopcontact. Verwijder de ventilator. Ontdek het type koelerbevestigingen. Koop een vergelijkbaar apparaat.

Stap 5

Soms moet u bij het vervangen van de CPU-ventilator ook een nieuw koellichaam aanschaffen. Zorg er in deze situatie voor dat u een nieuwe laag koelpasta op het oppervlak van de processor aanbrengt. Installeer nieuwe hardware.

Stap 6

Sluit de kabels aan, monteer de laptoptas. Sluit de rest van de mobiele computer aan. Steek de stekker in het stopcontact en zet de laptop aan. Start het Everest-programma. Controleer de temperatuur van het gewenste apparaat.

Stap 7

Installeer het Speed Fan-programma en configureer de parameters voor de werking van de koeler. Dit zal de rotatiesnelheid van de bladen verhogen naarmate de temperatuur van de apparatuur stijgt.

Aanbevolen: