Hoe Het Apparaat Aan Te Zetten

Inhoudsopgave:

Hoe Het Apparaat Aan Te Zetten
Hoe Het Apparaat Aan Te Zetten

Video: Hoe Het Apparaat Aan Te Zetten

Video: Hoe Het Apparaat Aan Te Zetten
Video: Hoe maak je een goede kop koffie? ☕️ (Consumentenbond) 2024, Mei
Anonim

Om het apparaat correct te laten werken, moet het natuurlijk in goede staat verkeren. Maar voordat u op zoek gaat naar problemen, moet u ervoor zorgen dat uw apparaat is aangesloten en dat het systeem het herkent. Het installeren van een nieuw apparaat of het inschakelen van een gedeactiveerd apparaat in het Windows-besturingssysteem is vrij eenvoudig.

Hoe het apparaat aan te zetten
Hoe het apparaat aan te zetten

instructies:

Stap 1

Voordat u doorgaat met het aansluiten van het apparaat met behulp van de besturingssysteemopties, moet u ervoor zorgen dat het fysiek is aangesloten, dat wil zeggen dat alle benodigde interfacekabels (lussen) van het ingebouwde apparaat zich in de overeenkomstige sleuven bevinden en dat het externe apparaat is aangesloten op de voeding en correct aangesloten op de computer.

Stap 2

Wanneer ze voor de eerste keer worden ingeschakeld, worden sommige apparaten automatisch herkend en vereisen ze geen extra acties van de gebruiker (bijvoorbeeld een muis, luidsprekers). In andere gevallen moet u voor een correcte werking een stuurprogramma installeren (videokaart, scanner). Plaats de installatie-cd in de cd-rom, open setup.exe, install.exe of autorun.exe of wacht tot de cd automatisch start. Installeer het stuurprogramma volgens de instructies van het installatieprogramma op de harde schijf van uw computer, start daarna indien nodig de computer opnieuw op. Als de installatieschijf ontbreekt, downloadt u het stuurprogramma van de officiële site van de hardwareontwikkelaar.

Stap 3

Gebruik de wizard Nieuwe hardware toevoegen om het apparaat correct in te schakelen. Om dit te doen, gaat u door het menu "Start" in het "Configuratiescherm" en selecteert u het pictogram van het gewenste apparaat in het gedeelte "Printers en andere hardware", en volgt u de instructies van het installatieprogramma. Om de status van de geïnstalleerde apparatuur te controleren, hulp te krijgen bij het installeren van stuurprogramma's of het diagnosticeren van problemen, klikt u op het pictogram "Hardware installeren" in het configuratiescherm en selecteert u het apparaat waarmee u verbinding wilt maken in de gegenereerde lijst.

Stap 4

Om een apparaat in te schakelen dat al correct was geïnstalleerd, maar om de een of andere reden tijdelijk inactief was, roept u het venster "Systeemeigenschappen" op. Om dit te doen, klikt u vanaf het bureaublad met de rechtermuisknop op het pictogram "Deze computer" en selecteert u de opdracht "Eigenschappen" door erop te klikken met een willekeurige muisknop, of opent u het "Configuratiescherm" via het menu "Start" en selecteert u de "Systeem" icoon.

Stap 5

Ga in het dialoogvenster Systeemeigenschappen dat wordt geopend naar het tabblad Hardware. Roep het venster "Apparaatbeheer" op vanaf dit tabblad door op de knop met dezelfde naam te klikken. Een andere manier: bel via het Start-menu het commando Uitvoeren, typ mmc devmgmt.msc in het lege veld en druk op de Enter-toets of de OK-knop. Selecteer in het venster "Apparaatbeheer" uit de lijst het type apparaat dat u wilt activeren en vouw de lijst met apparaten uit door op het pictogram "+" te klikken of door met de linkermuisknop op de gewenste regel te dubbelklikken.

Stap 6

Selecteer het gewenste apparaat in de submap en klik er met de rechtermuisknop op. Selecteer in het vervolgkeuzemenu de opdracht "Engage". Een andere manier. Dubbelklik met de linkermuisknop op de apparaatnaam of klik eenmaal met de rechtermuisknop en selecteer het item "Eigenschappen" in het vervolgkeuzemenu. Ga in het geopende venster met apparaateigenschappen naar het tabblad "Algemeen", selecteer in het gedeelte "Apparaattoepassing" de regel "Dit apparaat is in gebruik (ingeschakeld)" in de vervolgkeuzelijst. Bevestig uw keuze. Sluit het venster Apparaateigenschappen, Apparaatbeheer en Systeemeigenschappen.

Aanbevolen: