Een Ventilator Op Een Computervoeding Vervangen

Inhoudsopgave:

Een Ventilator Op Een Computervoeding Vervangen
Een Ventilator Op Een Computervoeding Vervangen

Video: Een Ventilator Op Een Computervoeding Vervangen

Video: Een Ventilator Op Een Computervoeding Vervangen
Video: Computer voeding fan vervangen 2024, Mei
Anonim

Als op een mooie dag van de systeemeenheid een onaangenaam gezoem begon te horen en de temperatuur erg hoog werd of de tekenen van het leven van de koeler helemaal verdwenen, dan is het nodig om de ventilator te vervangen. Hoe een vervanging te maken zodat onervarenheid de storing niet compliceert en uw leven niet in gevaar brengt?

Een ventilator op een computervoeding vervangen
Een ventilator op een computervoeding vervangen

instructies:

Stap 1

Schakel eerst uw computer uit en koppel alle kabels los. Gebruik een kruiskopschroevendraaier om voorzichtig langs de achterkant en zijkant van de systeemeenheid te lopen om statische elektriciteit te ontladen. Verwijder het zijpaneel van de systeemeenheid. Koppel vervolgens de voedingsconnectoren los van andere apparaten en trek ze er dan voorzichtig uit. Draai 4-5 schroeven los waarmee het deksel is bevestigd. Wacht vervolgens ongeveer 2 minuten totdat de condensatoren zijn ontladen.

Stap 2

Maak het deksel los van de behuizing van de voeding. Schroef nu de ventilator los en trek hem eruit. Vervolgens moet u de stroomdraden van de koeler afsnijden (in het geval dat er geen connectoren op het bord zijn) of ze eenvoudig loskoppelen (wanneer ze worden gevoed via de connectoren). Nu moet u beslissen hoe u de ventilator op de voeding aansluit. Als het voedingsbord geschikte connectoren heeft, hoeft alleen de nieuwe koeler te worden aangesloten.

Stap 3

Als er geen connectoren op de voedingskaart zitten, kunt u de draden van de ventilator aansluiten op de PWR_FAN-connector van het moederbord (dan moet u de uiteinden van de draden die u afknipt isoleren). Als er geen geschikte connector op het moederbord is, knip dan de stroomdraden van de nieuwe ventilator af.

Stap 4

Strip daarna de isolatie van de draden van de voeding en vervolgens van de nieuwe ventilator. Draai ze vervolgens: rood naar rood en zwart naar zwart. Wikkel vervolgens de blootliggende delen van de draden met tape of isolatietape zodat ze elkaar niet raken. Bijna klaar, het enige dat overblijft is om alle componenten precies andersom te monteren en de computer te starten.

Aanbevolen: