Hoe Een Expertsysteem Te Bouwen

Inhoudsopgave:

Hoe Een Expertsysteem Te Bouwen
Hoe Een Expertsysteem Te Bouwen

Video: Hoe Een Expertsysteem Te Bouwen

Video: Hoe Een Expertsysteem Te Bouwen
Video: Ecovat comparison - Video uitleg vergelijkingsstudie. 2024, Mei
Anonim

Een expertsysteem is een combinatie van menselijke professionele kennis en de technische mogelijkheden van software. Expertsystemen kunnen een breed scala aan taken oplossen - afhankelijk van de focus van iemands werk en de functionaliteit van de software.

Hoe een expertsysteem te bouwen
Hoe een expertsysteem te bouwen

Noodzakelijk

programmeeromgeving

instructies:

Stap 1

Selecteer de programmeertaal waarin het expertsysteemprogramma zal worden geschreven. Verschillende talen zijn ontworpen voor verschillende taken, dus neem meer tijd om dit probleem op te lossen. Het belangrijkste voordeel bij de keuze is natuurlijk de taal waarin je schrijfervaring hebt. Op internet kun je recensies lezen over een bepaalde programmeertaal, de shell bekijken waarin je moet werken en nog veel meer.

Stap 2

Bepaal de taken die het expertsysteem zal oplossen. Het belangrijkste verschil tussen een expertsysteem is de leerbaarheid, zij het een geprogrammeerd systeem. Kies de taak waarvoor er weinig uitvoerbare code met voorwaarden is. Zorg voor de ontwikkeling van de logica van het programma.

Stap 3

Maak een grafische programmastructuur. Beschrijf de hoofdklassen van het programma en de belangrijkste functies. Bij het ontwikkelen van de interface van het expertsysteem is het de moeite waard om hier van uit te gaan. Het moet niet alleen voor u begrijpelijk zijn, maar ook voor beginners die onlangs met een pc zijn gaan werken.

Stap 4

Begin met het schrijven van je programma. Gebruik moderne ontwikkelomgevingen om uw werk gemakkelijker te maken - ze zijn gemakkelijk te vinden op internet en te downloaden naar uw harde schijf. Neem na het schrijven van het programma even de tijd om de logica van werk en leerbaarheid te testen. Dit is een vrij moeilijk proces, maar je zult er veel tijd aan moeten besteden.

Stap 5

Het hoofddoel van het expertsysteem is het oplossen van problemen waarvoor de gegevens en kennis van de expert zelf nodig zijn. Zo krijgt een standaardgebruiker een “expert aan huis”, aangezien alle kennis van de expert wordt geïmplementeerd in de programmacode en de logica van het door u ontwikkelde programma.

Aanbevolen: