Hoe Een Stuurprogramma Te Bouwen?

Inhoudsopgave:

Hoe Een Stuurprogramma Te Bouwen?
Hoe Een Stuurprogramma Te Bouwen?

Video: Hoe Een Stuurprogramma Te Bouwen?

Video: Hoe Een Stuurprogramma Te Bouwen?
Video: How to Download u0026 Install All Intel Bluetooth Driver for Windows 10/8/7 2024, Mei
Anonim

Het schrijven van een apparaatstuurprogramma duurt lang en u moet er ook rekening mee houden dat het debuggen ervan lang kan duren.

Hoe een stuurprogramma te bouwen?
Hoe een stuurprogramma te bouwen?

Noodzakelijk

  • - een programma voor het schrijven van stuurprogramma's;
  • - emulator.

instructies:

Stap 1

Als u nieuw bent in het ontwikkelen van apparaatstuurprogramma's, lees dan de zelfstudie over hoe u er een kunt maken. Let bij het kiezen van literatuur vooral op het platform waarvoor de device driver bedoeld is, aangezien dit van fundamenteel belang is. Het is ook niet overbodig om kennis van objectgeoriënteerd programmeren te consolideren, dit zal u helpen de aspecten van softwareontwikkeling voor apparaten beter te begrijpen.

Stap 2

Ga naar het programmatische gedeelte van de device driver assembly. U moet een softwareontwikkelingstool zoals Driver Development Kit downloaden als u stuurprogramma's voor het Windows-besturingssysteem maakt. Het programma heeft ook handigere tegenhangers, bijvoorbeeld Numega Driver Studio. Ook zijn de meeste programma's voor het maken van drivers voor Windows betaald, waardoor het lastig is om vooraf te bepalen of deze ontwikkeltool geschikt voor je is.

Stap 3

Als u stuurprogramma's voor Ubuntu-besturingssystemen schrijft, gebruikt u de Linux Device Driver Kit-software. U kunt ook alle benodigde programma's op internet downloaden van de officiële websites van de ontwikkelaars.

Stap 4

Schrijf de apparaatstuurprogrammacode. Dit kan behoorlijk lang duren, afhankelijk van de complexiteit van de apparatuur. Controleer de geschreven code op bugs, controleer zijn werk op de emulator in de omgevingen waarin je hem gaat gebruiken.

Stap 5

Compileer de geschreven code in een installatiebestand, schrijf het naar schijf samen met de broncode, wat heel goed mogelijk is dat je meer dan eens nodig hebt om zijn werk in het besturingssysteem te debuggen, rekening houdend met updates. Controleer de werking van het stuurprogramma op meerdere computers tegelijk, zodat u het in de toekomst niet vaak hoeft te herschrijven.

Aanbevolen: