Defragmentatie Inschakelen

Inhoudsopgave:

Defragmentatie Inschakelen
Defragmentatie Inschakelen

Video: Defragmentatie Inschakelen

Video: Defragmentatie Inschakelen
Video: [PS2] GRATIS MC BOOT RUNNING GAMES ZONDER FIRMWARE ZONDER DISC GAMES VANAF DE HARDE SCHIJF 2024, Mei
Anonim

Een serviceprocedure voor het defragmenteren van de inhoud van een harde schijf is beschikbaar bij de standaard onderhoudsprogramma's voor het Windows-besturingssysteem. Met het hulpprogramma Schijfbeheer kunt u een eenmalige defragmentatie uitvoeren en een schema instellen volgens welke deze procedure automatisch wordt gestart.

Defragmentatie inschakelen
Defragmentatie inschakelen

instructies:

Stap 1

Start het hulpprogramma Schijfbeheer. Dit programma is te vinden in de link "Computerbeheer" die zich in het contextmenu van de snelkoppeling "Deze computer" bevindt, evenals in het "Configuratiescherm" van het menu "Start". Het programma behoort tot de standaard opties van het besturingssysteem, u hoeft het dus niet zelf te installeren.

Stap 2

Selecteer de partitie die moet worden gedefragmenteerd. Er wordt aangenomen dat defragmentatie van tijd tot tijd moet worden uitgevoerd op elke partitie van de harde schijf. Klik met de rechtermuisknop op het sectiegebied en selecteer het onderste item "Eigenschappen". Zoek het tabblad "Extra" - dit is waar de defragmentatiebesturingselementen zich bevinden.

Stap 3

Klik op de knop "Defragmenteren". De wizard Schijfdefragmentatie wordt gestart. Klik op de knop "Schijfanalyse" voor het programma om de sectie over de noodzaak van de procedure te diagnosticeren. Klik vervolgens met de rechtermuisknop op het item "Schijfdefragmentatie". Wijs voldoende tijd toe voor de bewerking, want afhankelijk van de status van de partitie kan dit een tot enkele uren duren.

Stap 4

Om een speciaal schema voor de defragmentatieprocedure in te stellen, klikt u op de knop "Planning configureren". Vink het vakje aan naast het item "Uitvoeren volgens schema" en configureer de startparameters van het hulpprogramma - datum, dag van de week en tijd.

Stap 5

Er zijn serviceprogramma's die zijn ontworpen om de defragmentatieprocedure optimaal uit te voeren - Auslogics Disk Defrag, Ashampoo Magical Defrag, Piriform Defraggler en anderen. Het standaard Windows-hulpprogramma is echter voldoende voor de behoeften van de gemiddelde gebruiker. Controleer bij het downloaden van extra software van internet alle bestanden met antivirusprogramma's om virusinfectie te voorkomen.

Aanbevolen: