Is Het Mogelijk Om Op De Computer Te Werken Tijdens Defragmentatie?

Inhoudsopgave:

Is Het Mogelijk Om Op De Computer Te Werken Tijdens Defragmentatie?
Is Het Mogelijk Om Op De Computer Te Werken Tijdens Defragmentatie?

Video: Is Het Mogelijk Om Op De Computer Te Werken Tijdens Defragmentatie?

Video: Is Het Mogelijk Om Op De Computer Te Werken Tijdens Defragmentatie?
Video: Het defragmenteren van u computer 2024, April
Anonim

De harde schijf staat vol met informatie, de computer vertraagt en de gebruiker zet defragmentatie aan. Maar een haast, een onvervuld plan, een onvoltooide brief of een onvoltooid rapport dwingen ons om de pc keer op keer te "kwellen", ondanks het feit dat deze op profylaxe staat. Defragmentatie en gelijktijdige werking - compatibel in incompatibel.

Comp
Comp

Bediening verdraagt geen poespas, maar niet als de reportage binnen is, de deadline is gekomen en je zoveel mogelijk moet doen in zo min mogelijk tijd. En hier komt het besef dat het de hoogste tijd is om de defragmentatieprocedure uit te voeren om de pc een beetje sneller te maken.

Wat is defragmentatie?

Informatie op de computer wordt niet gelijkmatig op de harde schijf geschreven. Het wordt willekeurig verdeeld over vrije sectoren en clusters.

Defragmentatie kan het beste regelmatig worden gedaan en maak hiervoor een taak in het besturingssysteem aan.

Deze gang van zaken leidt er vroeg of laat toe dat de leeskoppen langzamer zijn om het gewenste gebied van de schijf te vinden. Op zichtbaar niveau komt dit tot uiting in de zogenaamde "remmen". Het besturingssysteem doet er lang over om het verzoek te "verteren" en kan niet zo snel het gewenste resultaat opleveren als een ongeduldige gebruiker wil. In dit geval is defragmentatie nodig om de gegevens te ordenen.

Ongeduldig gebruikerssyndroom

Wanneer de computer bezig is met defragmenteren, is de harde schijf erg druk. De leeskoppen moeten in een complexe modus werken. Zoek informatie, lees het, overschrijf het op een nieuwe plek om het overzichtelijk te maken. In tijden als deze is het idealiter het beste om uw pc met rust te laten en iets anders te doen.

Ongeduld is geen ondeugd voor de gebruiker, maar als je werkt tijdens defragmentatie, vertraagt het proces nog meer.

Maar zoals u weet, is er geen ideaal. In de echte wereld, wanneer defragmentatie een paar uur duurt, wat niet ongebruikelijk is, kan de gebruiker instorten en beginnen met werken voordat alle vereiste bewerkingen zijn voltooid.

En daar is niets mis mee, als je de algehele trage werking van het systeem tolereert. De leeskoppen van de harde schijf moeten tijd besteden aan het organiseren van informatie en het voldoen aan uw verzoeken. Dit resulteert in langzaam openen van bestanden, haperende audio en haperende video. U kunt op deze manier geen informatie verliezen, tenzij er tijdens het defragmenteren een sterke stroomstoot optreedt.

Het is handig als je meer dan één harde schijf op je computer hebt staan. Dan kunt u met bestanden op de ene schijf werken en een andere defragmenteren. Breng vervolgens, indien mogelijk, de informatie over naar de eerste schijf en voer de tweede uit voor defragmentatie. Dit zal het tijdverlies enigszins verminderen en het totale proces versnellen.

Daarom, als u de kans heeft, voorkom dan niet dat de computer het systeem sneller maakt en zet hem niet uit totdat de bewerking is voltooid. Zet 's nachts defragmentatie aan en ga rustig naar bed. Als het werk het niet toelaat, kunt u verschillende acties tegelijk uitvoeren met het onderhoud van de pc. Er kunnen hier geen strikte verboden zijn, alleen aanbevelingen.

Aanbevolen: