Defragmentatie Starten?

Inhoudsopgave:

Defragmentatie Starten?
Defragmentatie Starten?

Video: Defragmentatie Starten?

Video: Defragmentatie Starten?
Video: How to defrag Windows 10 - How To defrag your Hard Drive - FASTER Laptop! - Free u0026 Easy 2024, April
Anonim

Schijfdefragmentatie werkt de logische structuur van de schijfruimte zodanig bij dat het schrijven van een enkel bestand een aaneengesloten reeks clusters in beslag neemt. Terwijl bij langdurig gebruik van het systeem delen van de bestanden zich doorgaans op verschillende plaatsen op de fysieke drager bevinden. Deze herdistributie, uitgevoerd door elk defragmentatieprogramma, stroomlijnt niet alleen de logische structuur van de schijf, maar versnelt ook de werking van het hele systeem aanzienlijk. Het lezen en schrijven van bestanden bij een gefragmenteerde schijf gaat immers erg traag. Daarom is het raadzaam om regelmatig de logische partities van het systeem te defragmenteren.

Defragmentatie starten?
Defragmentatie starten?

instructies:

Stap 1

Voer het hulpprogramma voor schijfdefragmentatie uit. Om dit te doen, opent u in het hoofdmenu van het systeem, opgeroepen door de "Start"-knop, de volgende items: "Alle programma's" - "Standaard" - "Systeemwerkset" - "Schijfdefragmentatie". Het programmavenster wordt geopend, waar u de schijf kunt analyseren of defragmentatie kunt starten.

Stap 2

Dit hulpprogramma kan op een andere manier worden gestart. Om dit te doen, opent u het venster "Deze computer" door een snelkoppeling op het bureaublad te starten of via het menu "Start". Selecteer vervolgens een logische schijf met de muis, roep het contextmenu op en selecteer het item "Eigenschappen". Ga in het nieuwe venster naar het tabblad "Service" en klik in het gedeelte "Schijfdefragmentatie" op de knop "Defragmenteren". Het systeem zal een standaard hulpprogramma-toepassingsvenster starten.

Stap 3

In dit venster staat bovenaan een element dat een lijst is van alle partities van harde schijven die op de computer zijn aangesloten. Hieronder staan de elementen van de grafische evaluatie van de gebruikte capacitieve ruimte. Ze tonen de locatie van de bestanden voor en na het defragmenteren van de schijf.

Stap 4

Selecteer de vereiste defragmentatieschijf in de lijst met logische partities. Klik op de knop Defragmenteren onder aan het venster. Het systeem begint met het defragmenteren van de geselecteerde schijf en geeft dit proces grafisch weer in de evaluatieblokken. Zo kan het hele proces van het overbrengen van delen van bestanden naar één plaats worden gecontroleerd terwijl het hulpprogramma wordt uitgevoerd.

Stap 5

Na voltooiing van het werk zal de applicatie een overeenkomstig bericht op het scherm weergeven. Uw schijf is nu gedefragmenteerd.

Aanbevolen: