Defragmentatie Uitschakelen?

Inhoudsopgave:

Defragmentatie Uitschakelen?
Defragmentatie Uitschakelen?

Video: Defragmentatie Uitschakelen?

Video: Defragmentatie Uitschakelen?
Video: Pc sneller maken: programma's uitschakelen bij opstarten 2024, April
Anonim

Het uitschakelen van automatische defragmentatie wordt door laptopbezitters gebruikt om de werksnelheid te verhogen (in Windows 7 vindt de defragmentatie bijvoorbeeld plaats telkens wanneer de computer wordt ingeschakeld). Tegelijkertijd is deze operatie slechts een onderdeel van het pakket maatregelen dat nodig is om het doel te bereiken.

Defragmentatie uitschakelen?
Defragmentatie uitschakelen?

Noodzakelijk

Windows 7

instructies:

Stap 1

Klik op de knop "Start" om het hoofdmenu van het systeem te openen en ga naar het item "Alle programma's" voor handmatige defragmentatie.

Stap 2

Open het item "Standaard" en selecteer het gedeelte "Service".

Stap 3

Selecteer het item "Schijfdefragmentatie" in de lijst van het geopende toepassingsvenster.

Stap 4

Selecteer de gewenste schijf en klik op de knop "Schijf analyseren" om de noodzaak van een bewerking te bepalen. Het aantal gefragmenteerde bestanden mag niet groter zijn dan 10 procent van het totale aantal bestanden.

Stap 5

Klik op de knop "Schijf defragmenteren" om de geselecteerde actie uit te voeren. Het defragmentatieproces kan enkele minuten tot enkele uren duren, afhankelijk van de hoeveelheid vrije schijfruimte en het aantal gefragmenteerde bestanden erop.

Stap 6

Klik op de knop Schema aanpassen in het nieuwe dialoogvenster Schijfdefragmentatie: Schema wijzigen om de bewerkingstijd (wekelijks, woensdag, standaard 1:00 uur) te vervangen door de gewenste instellingen.

Stap 7

Voer in de velden "Frequentie", "Dag" en "Tijd" de gewenste parameters in.

Stap 8

Klik op de knop Schijven selecteren om automatische defragmentatie van specifieke schijven uit te schakelen en de selectievakjes alleen toe te passen op de velden die zijn geselecteerd voor bewerkingen met schijven.

Stap 9

Keer terug naar het hoofdmenu Start en ga naar Uitvoeren om het hulpprogramma Register-editor op te roepen.

Stap 10

Voer regedit in het veld Openen in en bevestig de opdracht door op de functietoets Enter te drukken om automatische defragmentatie volledig uit te schakelen.

Stap 11

Selecteer de sleutel HKEY_LOCAL_MACHINE / SOFTWARE / Microsoft / Dfrg / BootOptimizeFunction in de lijst in het linkerdeelvenster van het venster Register-editor en maak een nieuwe Enable string-parameter met de waarde N.

Stap 12

Start het systeem opnieuw op om de geselecteerde wijzigingen toe te passen.

Aanbevolen: