Een Wachtwoord Op Een Externe Harde Schijf Zetten

Inhoudsopgave:

Een Wachtwoord Op Een Externe Harde Schijf Zetten
Een Wachtwoord Op Een Externe Harde Schijf Zetten

Video: Een Wachtwoord Op Een Externe Harde Schijf Zetten

Video: Een Wachtwoord Op Een Externe Harde Schijf Zetten
Video: How to Lock External Hard Disk with Password 2024, April
Anonim

Bijna elke dag is het nodig om gegevens op externe media op te slaan om ze naar een andere computer te kopiëren. Vaak moeten deze gegevens worden beschermd tegen onbevoegden, dus het is nodig om een wachtwoord in te stellen voor de inhoud van externe media.

Een wachtwoord op een externe harde schijf zetten
Een wachtwoord op een externe harde schijf zetten

Noodzakelijk

  • - computer;
  • - het internet;
  • - browser;
  • - Cryptainer-programma;
  • - DecypherIT-programma.

instructies:

Stap 1

Het is gemakkelijk om dit te doen met behulp van het besturingssysteem, maar bescherming werkt alleen binnen de limieten van dit specifieke besturingssysteem. Daarom is het effectiever om een speciaal coderingsprogramma te gebruiken - Cryptainer. Download dit programma op internet. Je kunt het vinden op de officiële website. www.cypherix.com

Stap 2

Installeer vervolgens het programma op uw computer. Probeer dergelijke hulpprogramma's op de systeemschijf van uw computer te installeren, zodat er later geen verwarring ontstaat met alle bestanden. Alle programmalogboeken worden meestal opgeslagen op de lokale schijf "C".

Stap 3

Voer het hulpprogramma uit. Het programma geeft automatisch een venster weer waarin u de nodige parameters voor codering moet instellen. U moet de locatie van de speciale versleutelde container, de grootte en het wachtwoord selecteren om toegang te krijgen. U kunt op Annuleren klikken en de opties later instellen. Maak het wachtwoord complex. Verzin een gekke combinatie van letters en cijfers, niet gerelateerd aan jou en je vrienden of geliefden. Uw beste gok is om online wachtwoordgenerators te gebruiken.

Stap 4

Lees de handige opmerkingen over Cryptainer die het programma op het scherm weergeeft. Ze beschrijven de logica van het programma en geven tips voor het opzetten. Selecteer de gegevens die u wilt versleutelen en geef de locatie op door op de knop Laden te klikken. De gegenereerde container kan vervolgens worden gekopieerd naar een externe harde schijf, of u kunt de volledige externe media coderen door de letter in het pad op te geven.

Stap 5

Alle gegevens kunnen worden versleuteld met het programma Cryptainer: geluid en video, tekstbestanden en foto's. Om een versleutelde container te openen (als er geen programma is), heb je het hulpprogramma DecypherIT en een wachtwoord voor de container nodig. U kunt daar downloaden, op www.cypherix.com.

Aanbevolen: