Wat Is Beter: Een USB-stick Of Een Externe Harde Schijf?

Inhoudsopgave:

Wat Is Beter: Een USB-stick Of Een Externe Harde Schijf?
Wat Is Beter: Een USB-stick Of Een Externe Harde Schijf?

Video: Wat Is Beter: Een USB-stick Of Een Externe Harde Schijf?

Video: Wat Is Beter: Een USB-stick Of Een Externe Harde Schijf?
Video: Externe harde schijf: waar moet u op letten bij aanschaf? | Tip | Paradigit 2024, Mei
Anonim

Flash-drives zijn essentiële items voor het overbrengen en opslaan van informatie. Ze worden door iedereen gebruikt, ongeacht status en positie. Het is noodzakelijk om de kleinste details te begrijpen over welke van hen beter, betrouwbaarder en duurzamer is.

Wat is beter: een USB-stick of een externe harde schijf?
Wat is beter: een USB-stick of een externe harde schijf?

Moderne gebruikers moeten officiële en persoonlijke informatie scheiden. Dit kan om verschillende redenen worden vergemakkelijkt: virusaanvallen, vertrouwelijke of bedrijfseigen informatie die om voor de hand liggende redenen niet openbaar beschikbaar mag zijn. Hiervoor worden verwisselbare opslagapparaten gebruikt. Welke is beter: USB-stick of externe harde schijf?

Voor- en nadelen van draagbare apparaten

Bij de vraag wat het beste is om te kiezen voor het werken met informatie, moet men uitgaan van het belang, de snelheid van toegang tot informatie en de eisen die aan de vervoerder worden gesteld. Een flashstation en een externe harde schijf hebben hun eigen voordelige kenmerken en moeilijkheden, ze zijn de moeite waard om aandacht aan te besteden.

Voordelen van een externe harde schijf

1. Handig en duurzaam.

2. Plaatst in zichzelf grote bestanden, het is niet nodig om meerdere flashdrives te gebruiken.

3. Mogelijkheid om de schijf een onbeperkt aantal te gebruiken, in tegenstelling tot een flashdrive, die verloopt na een 10 duizendste opname.

De nadelen van het apparaat zijn als volgt: de vereiste van een extra poort voor stroom is duur, voor een apparaat van 250 GB moet u tot drieduizend roebel betalen, lage weerstand tegen temperatuurveranderingen.

Er zijn twee soorten externe harde schijven: standaard 3,5" en miniatuur 2,5". De eerste speelt de rol van het vergroten van het geheugen op een laptop of computer. Het is zwaar en vereist ook extra voedsel. De tweede heeft minder gewicht en geheugen, maar heeft tegelijkertijd anti-shock eigenschappen.

Kenmerken van de flashdrive

1. Lage prijs van het apparaat. Laten we zeggen dat een apparaat met 16 GB geheugen tot 800 roebel kost.

2. Handig in gebruik, neemt weinig ruimte in beslag, praktisch bij kantoorwerk, voor schoolkinderen en studenten.

3. Heeft een hoge snelheid bij het lezen of schrijven van informatie.

4. Lage absorptie van elektriciteit, wat erg belangrijk is als de laptop niet is aangesloten op het netwerk.

5. Grote selectie van vormen en kleuren van flashdrives.

De nadelen zijn onder meer het ontbreken van een USB-poort in sommige gadgets, evenals de onmogelijkheid om informatie af te spelen als de flashdrive "kapot" is.

Als antwoord op de vraag welk apparaat de voorkeur heeft: een externe harde schijf of een flashstation, moet ik zeggen dat het beter is om beide op je bureaublad te hebben. Al zal de confrontatie tussen de twee noodzakelijke apparaten van de gebruiker nog lang aanhouden.

Informatie wordt in kolossale volumes gemeten, er is een schrijnend gebrek aan opslagruimte. We hebben compacte media nodig die een groot volume leveren. Het is duidelijk dat alleen een externe harde schijf aan deze eisen voldoet.

Aanbevolen: